12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljManifestări de Ziua Independenței Poloniei la Garnizoana Craiova

Manifestări de Ziua Independenței Poloniei la Garnizoana Craiova

Contingentul Militar Polonez va desfășura, mâine, în Garnizoana Craiova, o serie de activități prilejuite cu ocazia Zilei Independenței Poloniei.
Începând cu ora 9.30 ceremonie de depunere de coroane de flori la placa comemorativă a Președintelui Republicii Polone Ignacy Mosicicki (Muzeul de Artă Craiova), de la ora 10.00 va avea loc Sfânta Liturghie(Biserica Toți Sfinții).Continuând cu orele 11.00, în Piața”Mihai Viteazul va avea loc apelul de onoare și expoziție statică a echipamentului militar.
La acest eveniment participă oficialități din cadrul Ambasadei Poloniei la București, Ministerului Apărării Naționale, reprezentanți și oficialități ai administrației publice locale.

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România si Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.
Militarii polonezi se instruiesc în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate întărite pe flancul de estic al Alianței (tailored Forward Presence).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS