8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj"Detaşat", ultima producție Reactor la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

„Detaşat”, ultima producție Reactor la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova


Reactor de creație și experiment din Cluj-Napoca ajunge la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova cu cel mai recent spectacol al lor – „Detașat” de Alexandra Voivozeanu, în regia lui Cristian Ban. Evenimentul face parte dintr-un turneu național realizat în cadrul proiectului Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică.
Spectacolul va avea loc duminică, 12 noiembrie, la sala Ion D. Sîrbu, de la 17:00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervare la agenția teatrală.
Despre Drama 5 – rezidențe de scriere dramatică
Timp de o lună, șase autori talentați au participat în cadrul proiectului organizat de Reactor de creație și experiment la întâlniri cu mentorul Alina Nelega, la discuții și lecturi. Rezultatul: șase piese de teatru nou-nouțe, diverse ca teme și abordare, dar care vorbesc fiecare despre problematici actuale, ce reprezintă un punct de interes esențial pentru autorii lor. Cinci dintre ele au avut spectacole-lectură săptămânale la Cărturești Cluj, iar a șasea a fost aleasă pentru montare de către regizorul Cristian Ban și a avut premiera în 1 noiembrie la Reactor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS