16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Peste 370 kg carne confiscate de polițiști

Dolj: Peste 370 kg carne confiscate de polițiști

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Dolj împreună cu inspectori din cadrul D.S.V.S.A. au organizat, vineri, o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul comercializării cărnii și produselor din carne. Acțiunea s-a desfășurat în mai multe piețe din municipiul Craiova, astfel fiind efectuate verificări și controale la 14 societăţi comerciale, precum și la 9 persoane fizice.
De asemenea, în cadrul acțiunii au fost verificate și 3 mijloace de transport.
Oamenii legii au constatat 11 abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au fost aplicate amenzi de peste 66.500 lei. Totodată, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a 378 kg carne  pentru care nu s-au putut prezenta documente.
În urma controlului efectuat în Piața Craiovița, s-a constatat că reprezentanții unui agent economic ofereau spre vânzare 205 kg carne pui pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă. Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 5.000 de lei conform, dispunându-se totodată confiscarea celor 205 kg carne pui, în valoare de 1000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS