9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: “CRESC la Bibliotecă”. Lansarea revistei de benzi desenate “Nihon Made”

Craiova: “CRESC la Bibliotecă”. Lansarea revistei de benzi desenate “Nihon Made”


Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” alături de Biblioteca Județeană “George Barițiu” organizează luni, 6 noiembrie, începând cu ora 15.00, acțiunea de închidere a proiectului “CRESC la bibliotecă” și lansarea revistei “Nihon Made – Cultură ilustrată pentru tineri”.
Proiectul “CRESC la bibliotecă”, lansat de Biblioteca Județeană “George Barițiu” din Brașov și implementat în patru biblioteci publice din România: Brașov, Craiova, Reșița și Zalău, a constat în desfășurarea unui număr de trei ateliere interactive de istorie, corespondență și tehnică a interviului, activități subsumate unor subiecte istorice precum “Marea Unire din 1918” și “Participarea României la Primul Război Mondial”. La atelierele interactive desfășurate la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” au participat 10 copii de la centrele sociale aflate în administrarea Arhiepiscopiei Craiovei.
Scopul întâlnirii de luni, 6 noiembrie, este acela de a realiza un bilanț general al activităților desfășurate. Cu aceeași ocazie, se vor dezbate și analiza impactul, experiențele comune și rezultatele de ansamnlu ale proiectului. De asemenea, copiii vor primi premii pentru activitățile desfășurate în cadrul proiectului.
Cu același prilej, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” va organiza lansarea primului număr al Revistei de benzi desenate “Nihon Made – Cultură ilustrată pentru tineri”. Publicația este rezultatul unui proiect editorial finanțat de Către Administrația Fondului Cultural Național, implementat de către Biblioteca Județeană “George Barițiu” în parteneriat cu Asociația Musashino Japonia din Brașov.

Aflată la primul număr, revista este realizată în tehnica japoneză de grafică manga și se adresează în mod special tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani. Scopul revistei constă în susținerea și dezvoltarea creativității adolescenților, respectiv apropierea acestora de cultura scrisă.
La eveniment vor fi prezenți Daniel Nazare, manager Bibliotecii “George Barițiu” Brașov, reprezentanții centrelor sociale aflate în administrarea Arhiepiscopiei Craiovei, elevii care au participat la seria de trei ateliere interactive și bibliotecarii Sofia Lavinia Cercel, Carmen Tică și Alexandru Ionicescu, coordonatorii activităților desfășurate la Craiova.

“Proiectul “CRESC la bibliotecă” a fost una dintre cele mai inspirate inițiative pe care am pus-o în practică la Aman în ultima vreme. Țintind subiecte precum Unirile din 1918 și Primul Război Mondial, atelierele desfășurate în cadrul proiectului au contribuit la promovarea unor valori și principii național-identitare. Participanții, elevi și tineri aflați la vârsta pubertății, au avut ocazia de a se informa cu privire la evenimentele cu rol fondator de acum 100 de ani. De asemenea, ne mândrim și cu faptul că am reușit să-i familiarizăm pe copii atât cu documentele de epocă, cu scrisorile și memoriile redactate de contemporanii acelor vremuri, cât și cu tehnica și modalitățile necesare realizării unui interviu. În aceeași ordine de idei, îi felicit pe colegii de la Brașov pentru realizarea unei minunate reviste de benzi desenate pe care o vor lansa și distribui gratuit la Biblioteca Aman”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Prin evenimentul organizat, cele două biblioteci urmăresc, pe de o parte,  schimbul de informații, inventarierea și diseminarea rezultatelor obtinute in cadrul proiectului “CRESC la bibliotecă”, iar pe de altă parte, lansarea proiectului editorial “Nihon made – Cultură ilustrată pentru tineri”, revistă bilingvă realizată în tehnica manga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS