6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Minori cercetaţi pentru furt

Dolj: Minori cercetaţi pentru furt

Polițiștii cercetează trei minori, cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, toți din municipiul Băilești, pentru comiterea a patru infracțiuni de furt și două infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Polițiștii doljeni au fost sesizaţi, ieri, prin S.N.U.A.U. 112 de către S. Daniela, de 32 de ani, din localitate cu privire la faptul că, în noaptea de 30/31.10.2017, persoane necunoscute i-au sustras, din magazinul pe care îl deţine, mai multe bunuri.
Polițiștii ajunși la locația indicată au constatat că aspectele sesizate se confirmă, astfel stabilindu-se că din magazin au fost sustrase mai multe pachete de ţigări, băuturi alcoolice, dulciuri, iar valoarea prejudiciului depășește suma de 1.500 lei.
În aceeași zi, în urma activităţilor desfăşurate de polițiștii din cadrul Formaţiunilor Investigaţii Criminale și Ordine Publică Băilești, au fost identificați, în trafic, trei minori în timp ce transportau cu un autoturism bunurile sustrase din magazin.
Polițiștii doljeni i-au identificat pe R.B., M.I., ambii de 16 de ani și R.Ş., de 17 de ani, toți din municipiul Băileşti.
La volan polițiștii l-au identificat pe tânărul de 17 ani, acesta nefiind posesor permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, totodată aflându-se și sub  influenta băuturilor alcoolice ( 0,25 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Prin extinderea investigațiilor polițiștii au documentat în sarcina celor trei minori alte trei infracțiuni de furt din anexe, fapte comise în municipiul Băilești, în perioada 23 – 29.10.2017.
Pe numele celor trei minori a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, iar în sarcina minorului de 17 ani au fost reținute și infracțiunile de conducere fără permis și conducere sub influența băuturilor alcoolice.
Prejudiciul a fost recuperat în proporţie de 70% şi a fost restituit persoanelor vătămate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS