21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Amenzi de 80.000 de lei comercianţilor de fructe şi legume

Craiova: Amenzi de 80.000 de lei comercianţilor de fructe şi legume

Mai mulţi polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al IPJ Dolj au organizat joi, 26 octombrie, o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite de comerţ din domeniul „legume – fructe” din municipiul Craiova.

La activități au participat mai mulți polițiști din cadrul S.I.C.E. care au verificat 14 societăţi comerciale. Totodată, oamenii legii au verificat 15 persoane fizice și au aplicat 16 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 80.000 lei. Cantitatea mărfurilor ridicate de polițiști în vederea confiscării este de 510 kilograme de legume și fructe în valoare de 2080 lei.
Una dintre persoanele sancţionate a fost depistată cu ocazia controlului efectuat în Piața agroalimentară din zona Ciupercă din municipiul Craiova. Polițiștii au constatat că o persoană fizică deținea cantitatea de 80 kg de fructe, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.
Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 5.000 lei, dispunându-se totodată confiscarea cantității de fructe, în valoare de 250 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS