24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE - Craiova: 163 de pasageri blocaţi în aeroport din cauza unei defecţiuni tehnice a avionului cu destinaţia Milano

UPDATE – Craiova: 163 de pasageri blocaţi în aeroport din cauza unei defecţiuni tehnice a avionului cu destinaţia Milano

UPDATE 15:01 Cursa către Koln care trebuia să zboare la ora 13:10 a fost reprogramată să decoleze după ora 15.01. Concret, avionul WizzAir care a venit de la Tel-Aviv a preluat pasagerii care ar fi trebuit să ajungă la Milano, urmând ca persoanele care zboară către Koln să fie îmbarcate în aeronava care a fost reparată de către compania aeriană.
În cele din urmă, autoritățile au confirmat că au fost defecțiuni la motorul aeronavei  WizzAir care trebuia să zboare către Milano, respectiv s-a defectat starterul care face aprinderea pentru motorul avionului. Azi-dimineață avionul rulase pe pistă cu pasagerii îmbarcați, apoi sa întors după ce echipajul a sesizat defecțiunea. Reprezentanții aeroportului susțin că în astfel de situații sunt reglementări internaționale care obligă piloții să revină pentru a se remedia defecțiunile.

UPDATE 14:58: 
Avionul către Milano a decolat cu câteva minute în urmă.

163 de pasageri care intenţionau să călătorească spre Milano, pe Aeroportul Bergamo, în această dimineaţă, la ora 07.00, se află şi acum pe Aeroportul din Craiova, din cauza unei defecţiuni tehnice la aeronava WizzAir cu care ar fi trebuit să zboare. O pasageră ne-a sesizat la redacţie spunând că ar fi fost defecţiuni la motorul avionului. „Stăm în aeroport de la 05.00 de dimineaţă pentru că la 07.00 ar fi trebuit să plece avionul. Am înţeles că sunt probleme la motorul avionului. Pe site-ul companiei aeriene este indicat faptul că avionul ar pleca la ora 16.15. Ne-au dat să mâncăm bruschete, o banană şi un croissant. Trebuie să stau la Milano până duminică, însă deja am pierdut o zi“, a declarat pasagera care a făcut sesizarea. Reprezentanţii aeroportului din Bănie confirmă întârzierea zborului către Milano, precizând că „a fost o defecţiune tehnică la unul dintre avioanele companiei aeriene WizzAir, care operează de pe aeroportul craiovean. Până la această oră, compania aeriană a solicitat înlocuirea piesei care s-a defectat, iar aceasta a fost adusă şi montată deja. Se estimează ca în mai puţin de o jumătate de oră să înceapă îmbarcarea pasagerilor în avionul care îi va duce la Milano“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS