6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveanul care acuza doi polițiști că l-ar fi bătut, reținut în București pentru tâlhărie şi distrugere

Craioveanul care acuza doi polițiști că l-ar fi bătut, reținut în București pentru tâlhărie şi distrugere

Cristian Dida, craioveanul de 36 de ani care susținea că a fost bătut de doi polițiști de la Secția 3 în data de 6 octombrie, a fost reținut, astăzi, de Poliţia municipiului București, fiind acuzat de tâlhărie şi distrugere. Potrivit news.ro, un bărbat a fost reţinut de Poliţia Capitalei, după ce a agresat un taximetrist şi i-a furat maşina. El fusese luat de taximetrist din Câmpina şi ceruse să fie dus în Capitală, iar pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti l-a agresat pe taximetrist, iar când acesta a reuşit să iasă din maşină pentru a cere ajutor bărbatul a fugit cu maşina.
Conform unui comunicat de presă transmis, astăzi, de Poliţia Capitalei, poliţişti din cadrul Secţiei 2 au fost sesizaţi joi, prin 112, de către un bărbat în vârstă de 53 de ani, de profesie taximetrist, care a reclamat că a fost agresat de către un client care ulterior i-a furat autoturismul. Joi dimineaţă, taximetristul a luat din Câmpina doi clienţi care i-au cerut să îi ducă la Bucureşti, iar ulterior la aeroportul Otopeni. În timp ce se aflau pe şoseaua Bucureşti – Ploieşti, în zona unei intersecţii, unul dintre clienţi a tras frâna de mână, a oprit autoturismul şi l-a agresat pe taximetrist, care a reuşit să iasă din maşină şi să strige după ajutor, după cum susțin poliţiştii. În faţa şi în spatele taxiului au oprit alte două autoturisme, timp în care agresorul s-a urcat la volanul taxiului şi a plecat, lovind cele două maşini, au mai reținut oamenii legii.
Bărbatul în vârstă de 36 de ani, din Craiova, a fost prins şi imobilizat de către poliţişti, fiind condus pentru audieri la sediul Secţiei 2 Poliţie și reţinut pentru tâlhărie şi distrugere. El a fost identificat în persoana lui Cristian Dida. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, craioveanul de 36 de ani reținut de polițiștii de la Secția 2 București este aceeași persoană cu bărbatul care în urmă cu două săptămâni acuza doi polițiști din Craiova că l-ar fi agresat. „Bărbatul reținut în București este Cristian Dida, zis Maniacu, cel care a susținut recent că a fost bătut de doi polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Craiova”, au confirmat, pentru GdS, reprezentanții IPJ Dolj.
Incidentul respectiv a avut loc pe data de 6 octombrie, pe bulevardul Decebal din Craiova, Dida susținând că a fost oprit în trafic de cei doi polițiști, care l-ar fi încătușat, urcat în mașina de serviciu și lovit cu pumnii. Apoi, bătaia ar fi continuat la Secția 3 Poliție, totul pornind, de fapt, de la o remarcă pe care bărbatul ar fi făcut-o în trafic celor doi polițiști, după ce aceștia nu ar fi dat prioritate la o trecere de pietoni. Evenimentul a fost confirmat la acea vreme și de IPJ Dolj, însă varianta polițiștilor a fost aceea că Dida a fost condus la secție pentru că a devenit recalcitrant și agresiv atunci când a fost oprit în trafic. Bărbatul de 36 de ani s-a prezentat în aceeași zi și la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Craiova, fiind internat pentru patru zile în Clinica de Neurochirurgie, unde a fost dus cu diagnosticul de traumă cranio-cerebrală acută și contuzii doso-lombare și la nivelul mâinilor. Cristian Dida a părăsit spitalul pe 10 octombrie, la cerere, după cum a precizat chiar el, pentru a se prezenta la Institutul de Medicină Legală, în vederea obținerii unui certificat medico-legal, și a se trata apoi la un spital din București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS