12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoul BMW Seria 5, prezentat în premieră la MHS Motors Craiova

Noul BMW Seria 5, prezentat în premieră la MHS Motors Craiova


Noul BMW Seria 5 va fi prezentat oficial, în premieră, la MHS Motors Craiova joi, 19 octombrie, de la ora 11:00. Prezentarea noului model BMW marchează deschiderea evenimentului Zilele Porţilor Deschise MHS Motors Craiova, care se desfasoară pe durata a trei zile, în perioada 19 – 21 octombrie, la sediul reprezentanţei BMW din Craiova, situată pe Calea Bucureşti, Nr. 131/1, Pieleşti, Dolj.
Publicul din Craiova şi împrejurimi este invitat să descopere şi să testeze dinamica inegalabilă şi agilitatea de primă clasă a noului BMW Seria 5, cel mai modern si bine vândut sedan- clasa business din lume. Cu un aspect dinamic şi elegant, noul BMW Seria 5 oferă placerea de a conduce prin tehnologii de ultimă generaţie. Două modele din a şaptea generaţie BMW Seria 5 Sedan vor fi disponibile pentru teste, pentru presă şi public.
O varietate de sisteme de asistenţă sunt prezente în noul BMW Seria 5 pentru a oferi susţinere deplină conducătorului – nu doar în momentele critice, ci şi în situaţiile mai puţin solicitante de la volan, precum ambuteiaje, trafic lent sau porţiuni monotone de autostradă. În acest scop, automobilul este echipat cu o cameră stereo, la care se adaugă informaţiile obţinute de la senzorii opţionali de radar şi ultrasunete pentru a monitoriza zona din jurul maşinii. Noile dotări ale BMW Seria 5, alături de asistentul de evitare prin schimbarea benzii şi avertizarea la trafic transversal, sunt asistentul pentru schimbarea benzii (Lane Change Assistant) şi asistentul pentru menţinerea benzii (Lane Keeping Assistant) cu protecţie activă în caz de coliziune laterală. Acesta din urmă urmăreşte marcajele benzii de circulaţie şi zona din jurul automobilului şi ajută conducătorul în mod activ să evite posibilele coliziuni prin efectuarea unor mişcări corrective asupra direcţiei. De asemenea, BMW Seria 5 face un nou pas spre condusul autonom prin funcţii extinse pentru sistemul opţional Active Cruise Control (ACC / tempomat activ) şi asistentul pentru menţinerea direcţiei şi a benzii Steering and Lane Keeping Assistant. Acestea includ adoptarea restricţiilor de viteză, pe care asistentul inteligent de viteză (Intelligent Speed Assist / dotare opţională) le comunică sistemului tempomat (conducătorul poate ajusta aceste date cu +/-15 km/h faţă de viteza maximă legală). De la staţionare până la 210 km/h, automobilul poate prelua manevre de acceleraţie, frânare şi direcţie, în funcţie de setări. Funcţia inteligentă Auto Start Stop îşi ajustează reacţiile în funcţie de condiţiile de pe traseu şi din trafic şi astfel oferă un confort mai mare al condusului.

Seria 5 Sedan are toate instrumentele necesare pentru a continua succesul remarcabil înregistrat de predecesorii săi; peste 7,6 milioane de automobile BMW Seria 5 au fost vândute de-a lungul primelor şase generaţii. Noul BMW Seria 5 a obţinut deja numeroase premii din partea revistelor germane „auto, motor und sport” şi „CHIP”, premiul „Goldener Computer” şi calificativul „Top Safety Pick+” din partea Institutului de Asigurare a Siguranţei pe Autostrăzi (IIHS). În sondajul realizat în rândul cititorilor de „Computer Bild” – revista de computere cu cea mai mare circulaţie din Europa – şi de celelalte publicaţii ale grupului media, modelul sedan business dinamic a obţinut cele mai multe voturi pentru oferta extinsă de conectivitate. BMW este singurul constructor de automobile care a câştigat un premiu „Goldener Computer” în 2017.

Pe toată durata evenimentului, craiovenii vor beneficia de oferte speciale BMW Service, preţuri promoţionale pentru vehicule rulate, test drive cu cele mai noi modele BMW, catering, kids corner, tombolă, vizită ghidată atelier şi multe alte surprize.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS