10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Ziua Internațională a persoanelor fără adăpost, marcată la Centrul Social „Sfântul Vasile”

Craiova: Ziua Internațională a persoanelor fără adăpost, marcată la Centrul Social „Sfântul Vasile”


Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” – Craiova, al Asociației Vasiliada, a marcat în această perioadă Ziua Internațională a persoanelor fără adăpost prin diverse activități specifice acestei categorii de persoane defavorizate.
Astfel, beneficiarii centrului s-au bucurat de activități de recreere, prin jocuri terapeutice. Scopul acestor activități este acela de a deprinde abilități de comunicare cu cei din jur, dezvoltarea empatiei, a toleranței, a încrederii în sine și în ceilalți, a valorizării reciproce și a luării deciziei în deplină cunoștință de cauză pentru reușita proprie.
„Problematica persoanelor fără adăpost este una dintre dificultățile cu care se confruntă societatea de astăzi. Asigurarea accesului la o locuire adecvată reprezintă de cele mai multe ori o precondiție pentru exercitarea multor altor drepturi fundamentale de care trebuie să beneficieze orice persoană. A nu avea acces la o locuire adecvată reprezintă cea mai serioasă manifestare a excluziunii sociale. Lipsa locuinței sau a condițiilor de locuire adecvate sunt motive suficiente pentru a fi aproape imposibil ca cei aflați în această situație să își valorifice potențialul ca membri activi ai societății, să aibă o slujbă, sau să își îngrijească copiii”, a declarat pr.diac. Sorin Pârvănescu, coordonatorul Centrului social „Sfântul Vasile”.
Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sfântul Vasile” răspunde atât nevoilor de bază ale beneficiarilor, precum hrana și adăpostul, cât și nevoilor de integrare/reintegrare socială și profesională, prin reintegrare în sistemul educațional, activități de consilere, mediere, acompaniere, activități de socializare și de petrecere a timpului liber. Astfel se vizează dezvoltarea abilităților de viață independentă pentru o cât mai bună adaptare la viața socială.
Așezământul a fost înființat de către Asociația Vasiliada, cu sprijinul Consiliului Local Municipal Craiova și al Arhiepiscopiei Craiova, în cadrul Programului de interes Național „Combaterea excluziunii sociale a persoanelor fără adăpost prin crearea de centre sociale de urgență – 2006”.
Centrul Social de Urgență pentru persoane fără adăpost „Sf. Vasile” este administrat de către Asociația Vasiliada în parteneriat cu Consiliul Local Municipal Craiova și Arhiepiscopia Craiovei.
Activitățile de reintegrare socio-profesională desfășurate în cadrul centrului sunt susținute prin contribuția financiară și materială a celor trei parteneri, precum și prin Proiectul „Subvenție Legea 34/1998”.
Evenimentul organizat cu ocazia Zilei Internaționale a persoanelor fără adăpost se înscrie în seria activităților desfășurate în cadrul Proiectului „Subvenție Legea 34/1998”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS