8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Trei incendii stinse de pompieri în ultimele 24 de ore

Dolj: Trei incendii stinse de pompieri în ultimele 24 de ore


Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate la 22 situaţii de urgenţă. La trei dintre acestea a fost vorba de incendii.
Astfel, potrivit unui comunicat al ISU, ieri, la ora, 15.55, Secţia de  Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, în localitatea Goicea, proprietatea unei persoane. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperi;ul anexei, ]n urma acestuia a ars  acoperişul anexei pe aprox. 30 m2 şi mobilierul din cele două încăperi. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric.
Tot ieri, la ora 18.54, Secţia de  Pompieri Craiova, punct de lucru Filiaşi a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere în localitatea Filiaşi, str Păcii. În urma incendiului au ars aprox. 8 tone furaje (lucernă şi coceni). Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
La ora 23.09, Secţia de  Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale şi plante furajere în localitatea Calopăr, proprietatea unei persoane.în urma incendiului a ars adăpostul de animale în proporţie de  90% şi aprox. 10 tone lucernă. Cel mai probabil incendiul a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Intervenţii ale serviciului mobil de urgenţă reanimare şi descarcerare au fost în număr de 19, astfel:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 1
-Detaşamentul 1 de Pompieri Craiova (T.I.M) – 2 intervenţii.
-Detaşamentul 2 de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 3 intervenţii.
-Secţia de Pompieri Craiova (E.P.A.) – 4 intervenţii.
-Secţia de Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 3 intervenţii.
-Secţia de Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 2 intervenţii.
-Garda de Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 4 intervenţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS