8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Poliţiştii rutieri au verificat lucrările de pe drumurile din judeţ şi au aplicat sancţiuni

Dolj: Poliţiştii rutieri au verificat lucrările de pe drumurile din judeţ şi au aplicat sancţiuni

Efective de polițiști din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanţi din cadrul S.D.N. Craiova, au organizat şi executat o acţiune pe drumurile naţionale pentru verificarea stării de viabilitate a drumului public, a legalităţii executării lucrărilor în zona drumului public precum şi a modului în care antreprenorii respectă condiţiile impuse în avizele emise de poliţia rutieră pentru instituirea restricţiilor de circulaţie.
Au fost astfel identificate și verificate 3 lucrări în zona drumului public,  au fost aplicate 3 sancţiuni executanţilor de lucrări, din care: o sanctiune a fost aplicată pentru nesemnalizarea sau semnalizarea necorespunzătoare cu indicatoare şi marcaje rutiere a drumului public, în timp ce restul sanctiunilor au fost aplicate pentru constatrea de către politistii rutieri a semnalizării necorespunzătoare a obstacolelor sau lucrărilor aflate în zona drumului public.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate de Servicul Rutier este de 10.440 lei.
A fost de asemenea realizată o informare care a fost adresată administratorului drumului public .
Spre exemplu, reprezentanții unei societăți cu sediul social în Italia, executând lucrări la infrastructura rutieră pe DN55, km 4+400 – km 71+000 Craiova-Bechet, nu au asigurat semnalizarea corespunzătoare a drumului cu indicatoare şi marcaje rutiere şi nu a semnalizat corespunzător lucrările şi obstacolele de pe partea carosabilă.
S-a luat măsura sancționării cu amendă în valoare de 7.395 lei conform prevederilor O.U.G. 195/2002 R.
Reprezentanții unei societăți cu sediul social în România, executând lucrări de întreținere curentă a DN65C km 10+000 – km 20+000 Craiova-Bălceşti, nu a semnalizat corespunzător lucrările şi obstacolele de pe partea carosabilă.
S-a luat măsura sancționării cu amendă în valoare de 3.045 lei conform prevederilor O.U.G. 195/2002 R.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS