11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Şapte percheziții domiciliare la persoane suspectate de furturi de piese și componente auto în valoare de peste 40.000 lei

Craiova: Şapte percheziții domiciliare la persoane suspectate de furturi de piese și componente auto în valoare de peste 40.000 lei

Polițiști din cadrul Secției 4 Poliție Craiova, cu sprijinul colegilor din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Pielești, Secției 1 Poliție Rurală Melinești, Politiei orașului Piatra Olt și a 5 grupe de luptători din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale- I.P.J. Dolj și S.A.S. –I.P.J. Olt, au efectuat, vineri, şapte percheziții domiciliare la locuințele a şapte persoane cu vârste cuprinse între 18 și 36 de ani, bănuite de comiterea de furturi de piese, componente și subansamble auto.
Astfel, ca urmare a furturilor de acumulatori, piese și subansamble auto, comise în luna noiembrie a anului trecut, respectiv luna aprilie a acestui an, dintr-un parc auto second-hand situat pe Centura de Nord a municipiului Craiova, respectiv din incinta unui punct de lucru al unei societăti comerciale cu sediul în localitatea Ișalnița, județul Dolj, autorii acestor furturi au produs un prejudiciu de peste 40.000 lei.

Politistii au reușit să recupereze în totalitate prejudiciul de 20.000 de lei produs de autori unității comerciale din localitatea doljeană Ișalnita și să-l restituie integral reprezentanților societății, oamenii legii reușind să-i prindă în flagrant în noaptea de 11/12.04.2017 pe doi dintre participanții la comiterea furtului, P. CRISTINEL, 27 de ani, conducătorul autoturismului în cauză în acel moment, cu ajutorul căruia erau transportate bunurile sustrase, respectiv M. CONEA, 28 de ani, ambii din orașul Piatra Olt, sat Piatra, judetul Olt, care au fost arestați preventiv la acea dată.
Polițiștii Sectiei 4 Poliție Craiova au documentat întreaga activitate infracțională a persoanelor în cauză, iar cu ocazia perchezițiilor puse în executare în dimineața zilei de joi, 12 octombrie a.c., în localitatea Piatra-Olt, jud. Olt,  au reușit să depisteze celelalte 7 persoane implicate.
Acestea au fost conduse la sediul Secției 4 Poliție Craiova, iar în urma audierilor și cercetărilor efectuate s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectii M. LAURENȚIU și P. FLORIN, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în dosarul privind furtul de acumulatori  din parcul auto de pe Centura de Nord a Mun. Craiova, iar  față de T. FLORIN, M. ION ȘI M. MIELU, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în dosarul penal privind furtul de piese și subansamble auto din incinta punctuui de lucru al societății comerciale din localitatea Ișalnița.
Cei cinci suspecți au fost reținuți pe bază de ordonanță de reținere, fiind introduși de polițiștii Secției 4 Poliție Craiova, în seara zilei de 12 octombrie a.c., în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al I.P.J. Dolj, iar în cursul zilei astăzi, 13 octombrie a.c., au fost prezentați Judecătoriei Craiova cu propunere de arestare preventivă.
Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Craiova a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile pe numele lui
M. ION, de 18 ani, din Piatra Olt, jud. Olt, persoană care a fost încarcerată în arestul I.P.J. Dolj, iar pe numele lui  T. FLORIAN, de 22 de ani, respectiv M. MIELU, de 18 ani, ambii din Piatra-Olt, au fost emise mandate de arest la domiciliu.
Urmează ca în cursul acestei seri să fie prezentati instanței și ceilalți doi inculpati, P. FLORIN, de 31 de ani, respectiv M. LAURENȚIU, de 33 ani, ambii din localitatea Piatra-Olt, județul Olt, tot cu propuneri de arestare preventivă formulate pe numele acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS