24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Reacţie Urbană – „Unde ne întâlnim?” - proiect al Teatrului Naţional dedicat tinerilor

Craiova: Reacţie Urbană – „Unde ne întâlnim?” – proiect al Teatrului Naţional dedicat tinerilor

„Reacţie Urbană” este cel mai nou proiect al Teatrului Naţional „Marin Sorescu” şi este creat special pentru comunitate, o ocazie unică pentru oameni din orice domeniu de activitate, elevi, studenţi, pensionari să cunoască o producție teatrală dintr-o altă perspectivă decât cea de spectator, anunţă teatrul craiovean într-un comunicat.
„Proiectul Reacție Urbană are ca scop producerea a două spectacole care se vor dezvolta atât cu profesioniști din echipa Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova cât și cu cetățeni ai orașului aleși ca membri ai proiectului, în urma unui casting. Cele două spectacole pornesc de la două întrebări: ‘Unde ne întâlnim?’ și ‘Azi sau Mâine?’, la care se așteaptă răspunsul/răspunsurile venite din partea comunităţii. Pe baza acestora se vor construi spectacolele, începând de la text și până la produsul cultural finit ce urmează să aibă parte de reprezentații pe scena Teatrului Național ‘Marin Sorescu’, în sezonul de iarnă și cel de vară al stagiunii 2017-2018”, explică organizatorii.

În vederea dezvoltării proiectului se vor alătura celor din echipa Teatrului Național “Marin Sorescu, următorii participanţi: 10 actori, 1 asistent regie, 1 asistent dramaturgie, 1 asistent producător, 1 asistent scenograf, 1 video editor, 1 fotograf, 1 grafician, 1 asistent PR, 1 social media and content editor.

Cei care doresc să facă parte din proiectul REACŢIE URBANĂ trebuie să aibă peste 14 ani, să fie disponibili în perioada octombrie – ianuarie 2018 şi să completeze formularul de înscriere disponibil aici: https://goo.gl/forms/Fwg63EPFMg134I4p1. În urma înscrierii și a participării la casting sau interviu, după caz, persoanele selectate vor semna un contract de voluntariat pe care îl pot adăuga ca experienţa în CV.

Pentru spectacolul „Unde ne întâlnim?”, castingul va avea loc pe 15 şi 16 octombrie, ora 18:00, sala I.D Sîrbu, iar repetițiile vor avea loc în perioada octombrie-decembrie, în zilele de week-end.

Premiera spectacolului va avea loc pe 9 şi 10 decembrie, iar următoarele reprezentaţii sunt programate pe 13-14 ianuarie 2018. Pentru mai multe informaţii puteţi suna la numerele de telefon: Laurenţiu Tudor- 0729.575.612, Irina Cîrneanu- 0766.649.979, Alice Enuca- 0763.149.556

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS