11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean reţinut pentru furt

Craiovean reţinut pentru furt

Polițiștii au reținut, aseară, pentru o perioadă de 24 de ore, un craiovean în vârstă de 18 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt.

Polițiști Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Craiova au depistat, ieri după amiază, un tânăr la scurt timp după ce sustrăsese un telefon mobil.
Polițiștii craioveni l-au identificat și condus pentru audieri la sediul unității de poliție pe Marian P., de 18 de ani, din municipiul Craiova.
Din primele cercetări efectuate a rezultat faptul că, tânărul de 18 ani, în timp ce se afla într-un centru comercial din Craiova a sustras, din buzunarul unei craiovence de 49 de ani, un telefon mobil.
Polițiștii au recuperat telefonul mobil sustras, acesta fiind restituit persoanei vătămate.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, iar în baza probatoriului administrat de polițiștii de investigații criminale s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale și s-a luat măsura reținerii pentru 24 ore pe bază de ordonanţă.
Polițiștii l-au încarcerat pe craiovean în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul IPJ Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentat magistraților cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

Pentru a evita să deveniţi victime ale infracţiunii de furt din buzunare, genţi, este recomandat să ţineţi cont de sfaturile cu caracter preventiv oferite de polițiști
• evitaţi aglomeraţiile din pieţe, bazaruri, gări autogări, magazine,etc.
• portmoneul nu se aşează niciodată deasupra cumpărăturilor, la vedere, iar geanta nu se ţine în coş;
• feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii;
• când staţi la rând, pentru a cumpăra ceva, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuit;
• tineti geanta în față, protejand-o cu mana;
• mare atenţie la persoanele care se înghesuie numai la raioanele unde este aglomeraţie şi rar cer să examineze un lucru;
• nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea;
• nu păstraţi banii în buzunarele exterioare ale vestimentaţiei;
• nu ţineţi banii, actele personale şi cheile în acelaşi loc;
• nu ezitaţi să luaţi atitudine atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni;
• reclamaţi Poliţiei cazurile de prindere în flagrant a hoţului pentru a curma activitatea infracţională a acestuia.

În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni de furt din buzunare, anunţaţi organele de poliţie la numărul unic de urgenţă 112, apelabil de la orice telefon mobil sau fix, chiar şi public, indiferent că aveţi sau nu credit ori cartelă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS