10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Transportatorii de persoane, verificaţi de polițiștii rutieri

Dolj: Transportatorii de persoane, verificaţi de polițiștii rutieri

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene au acționat, în ultimele două zile, împreună cu polițiști ai Biroului Rutier Craiova şi ai tuturor formațiunilor de poliţie rutieră din judeţ pentru depistarea conducătorilor auto care efectuează transport ilegal de persoane cu autoturisme care au o capacitate de transport până la 9 locuri.
De asemenea, polițiștii rutieri au urmărit și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul neacordării priorității pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii de către conducătorii auto.
Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 184 sancțiuni contravenționale de peste 25.000 de lei, dintre acestea 38 sancțiuni au fost aplicate pentru transport ilegal de persoane, iar alte 26 sancțiuni au fost aplicate pentru neacordare prioritate pietoni.

Au fost reținute în vederea suspendării 43 permise de conducere (26 pentru neacordare prioritate pietoni, 6 pentru viteză, 6 depăşire neregulamentară, 5 semafor), totodată fiind retrase și 15 certificate de înmatriculare. Polițiștii au dispus imobilizarea a 6 autovehicule depistate că efectuat transport de persoane.
La aceste acțiuni au participat și specialiști ai RAR Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS