9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: „Ca la țară“ și „Să ne împrietenim cu muzica“, în Galeriile „Cromatic“

Craiova: „Ca la țară“ și „Să ne împrietenim cu muzica“, în Galeriile „Cromatic“

Consiliul Județean Dolj și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj continuă parteneriatul cu Centrul social multifuncțional „Best Life“ al Arhiepiscopiei Craiovei și îi așteaptă pe copii la atelierele de muzică și la cele de creaţie populară.
Atelierele „Ca la țară“ și „Să ne împrietenim cu muzica“ se vor desfășura în perioada 6 octombrie – 8 decembrie, în fiecare zi de vineri, în intervalul orar 14.00 – 16.00, în Galeriile „Cromatic“, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.
În cadrul atelierului „Ca la țară“ copiii vor descoperi frumusețea gospodăriei tradiționale prin materiale foto – video din arhiva instituției și vor încerca să îi dea formă cu ajutorul materialelor oferite cu generozitate de natură.

Atelierul „Să ne împrietenim cu muzica“ îi familiarizează pe participanți cu pianul, le face cunoștință cu notele muzicale, îi inițiază în teoria muzicii și solfegiu. De asemenea, în cadrul acestui atelier ei vor studia și muzică tradițională.

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj a început parteneriatul cu Centrul Social „Best Life“ în anul 2015 când, împreună cu voluntari ai Facultății de Litere din cadrul Universității din Craiova a demarat proiectul „Micul artist popular pe urmele bunicilor“, care a mediat întâlnirea copiilor cu îndeletnicirile satului tradițional.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS