Judecătorii craioveni se intruiesc în domeniul respectării drepturilor cetățenilor din UE pe parcursul procedurilor penale

Autori


Curtea de Apel Craiova în colaborare cu Ministerul Justiţiei derulează proiectul “Instruirea judecătorilor în domeniul respectării drepturilor cetățenilor din Uniunea Europeană pe parcursul procedurilor penale”, finanțat din fonduri europene nerambursabile acordate prin programul Comisiei Europene “JUSTIȚIE 2014”.

Proiectul urmăreşte formarea profesională a magistraţilor, îmbunătăţirea contactelor, schimbul de informaţii şi crearea de reţele între practicieni din România, Germania şi Croaţia ce lucrează cu instrumente legislative comunitare în materia consolidării drepturilor procedurale ale persoanelor suspectate sau acuzate în cadrul procedurilor penale.

Valoarea totală a proiectului  este de 297.027,28 Euro, iar grupul ţintă este format din 265 de judecători din România, Germania şi Croaţia.

În perioada 18-20 septembrie 2017 s-a desfăşurat la Craiova a Va sesiune comună de formare profesională a magistraţilor în materie penală la care au participat judecători desemnaţi de către instituţiile partenere în proiect: Curtea de Apel Craiova, Curtea de Apel Braşov, Curtea de Apel Constanţa, Curtea de Apel Suceavă, Institutul Naţional de Magistratură din Croaţia şi Fundaţia Germană pentru Cooperare Judiciară Internaţională – IRZ Germania.


Lucrările au fost conduse de o echipă de experţi internaţionali din România, Germania şi Croaţia, specializaţi în dreptul comunitar în materie penală, cuprinzând şi o componentă de formare lingvistică cu scopul de a permite participanţilor îmbunătăţirea cunoştinţelor de engleză juridică.

Rezultatul final al proiectului se va concretiza în elaborarea unui ghid ce include, într-un mod sistematizat, prezentările şi materialele informative utilizate în cadrul sesiunilor comune de instruire.


Comenteaza acum

Alte stiri

19 septembrie 2018

Craiova: Nouă dosare penale pentru contrabandă cu ţigări

În perioada 17-18 septembrie, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse din tutun. Cu această ocazie au ...

Sumarul ediției de duminică, 23 septembrie 2018

Top