Dolj: Peste 300 sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri

(Foto: tion.ro)


În cadrul Proiectului EDWARD, efectivele Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene împreună cu agenţi rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova şi al poliţiilor municipale şi orăşeneşti din Dolj au executat, ieri, activităţi de prevenire a accidentelor rutiere mortale.

Totodată, polițiștii rutieri au avut în vedere și asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

Acțiunea s-a desfășurat cu precădere în zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere grave.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 323 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 87 sancțiuni fiind aplicate pentru viteză neregulamentară, 72 pentru neportul centurii de siguranţă; 28 amenzi aplicate pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului, iar alte 4 sancțiuni pentru depăşiri neregulamentare.


De asemenea, au fost sancționați 4 șoferi pentru neacordare prioritate pietoni.

Polițiștii doljeni au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 25 permise de conducere, totodată fiind retrase 7 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate au fost constatate 9 fapte de natură penală, situații în care oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale.


Comenteaza acum

Alte stiri

22 iunie 2018

Vâlcea: Jocurile de noroc sub “lupa” poliţiştilor

Poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică – Compartiment Sisteme Securitate Private şi Poliţia Râmnicu Vâlcea – Compartiment Sisteme Securitate au efectuat, ieri, o acţiune care a vizat organizatorii de jocuri de noroc (săli de ...

Sumarul ediției de duminică, 24 iunie 2018

Top