Dolj: Peste 300 sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri

(Foto: tion.ro)


În cadrul Proiectului EDWARD, efectivele Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene împreună cu agenţi rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova şi al poliţiilor municipale şi orăşeneşti din Dolj au executat, ieri, activităţi de prevenire a accidentelor rutiere mortale.

Totodată, polițiștii rutieri au avut în vedere și asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.

Acțiunea s-a desfășurat cu precădere în zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere grave.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 323 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 87 sancțiuni fiind aplicate pentru viteză neregulamentară, 72 pentru neportul centurii de siguranţă; 28 amenzi aplicate pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului, iar alte 4 sancțiuni pentru depăşiri neregulamentare.


De asemenea, au fost sancționați 4 șoferi pentru neacordare prioritate pietoni.

Polițiștii doljeni au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 25 permise de conducere, totodată fiind retrase 7 certificate de înmatriculare.

În cadrul activităților desfășurate au fost constatate 9 fapte de natură penală, situații în care oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale.


Comenteaza acum

Alte stiri

11 decembrie 2017

Vâlcea: Produse petroliere confiscate de poliţişti

Polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Măciuca au depistat pe raza comunei Fârtățești, un bărbat care transporta, cu un autoturism, 200 litri de produse petroliere. Potrivit unui comunicat al IPJ Vâlcea, la data de 8 decembrie, polițiștii au oprit ...

Sumarul ediției de marţi, 12 decembrie 2017

Top