13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Peste 300 sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri

Dolj: Peste 300 sancțiuni contravenționale aplicate de polițiștii rutieri

În cadrul Proiectului EDWARD, efectivele Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naționale și Europene împreună cu agenţi rutieri din cadrul Biroului Rutier Craiova şi al poliţiilor municipale şi orăşeneşti din Dolj au executat, ieri, activităţi de prevenire a accidentelor rutiere mortale.
Totodată, polițiștii rutieri au avut în vedere și asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier.
Acțiunea s-a desfășurat cu precădere în zonele în care au fost înregistrate evenimente rutiere grave.
Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, polițiștii au aplicat 323 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 87 sancțiuni fiind aplicate pentru viteză neregulamentară, 72 pentru neportul centurii de siguranţă; 28 amenzi aplicate pentru folosirea telefonului mobil în timpul mersului, iar alte 4 sancțiuni pentru depăşiri neregulamentare.
De asemenea, au fost sancționați 4 șoferi pentru neacordare prioritate pietoni.
Polițiștii doljeni au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 25 permise de conducere, totodată fiind retrase 7 certificate de înmatriculare.
În cadrul activităților desfășurate au fost constatate 9 fapte de natură penală, situații în care oamenii legii au întocmit dosar de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS