Expoziția de fotografie “Swedish Dads”, despre tații conștienți de egalitatea dintre sexe, la CraiovaAmbasada Suediei în România organizează vernisajul expoziției “Swedish Dads”, în premieră în Craiova, în data de 28 septembrie. Vernisajul expoziție va avea loc la ora 18:00 la Teatrul Național ”Marin Sorescu” Craiova. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 28 septembrie – 12 octombrie.

Tinerii craioveni vor avea totodată, ocazia să afle mai multe despre oportunitățile de studiu din Suedia și despre societatea suedeză într-un format vizual atractiv. Sunt invitaţi în mod special profesorii din Craiova care pot să viziteze expoziția împreună cu elevii lor oricând în perioada 28 septembrie – 12 octombrie 2017.

Expoziția prezintă fotografiile a 20 de tați din Suedia, fiind un proiect comun între Institutul Suedez, Ambasada Suediei la București împreună cu partenerii noștri Teatrul Național “Marin Sorescu” Craiova, Europe Direct Craiova și Study in Sweden.

Intrarea este liberă.


Creșterea copilului a fost în mod tradițional responsabilitatea femeilor, însă un număr tot mai mare de tați din Suedia au început să vadă avantajele concediului paternal. Expoziția de fotografie Swedish Dads prezintă modul în care tații suedezi percep rolul bărbatului modern, în contrast cu rolul stereotipului tradițional, paternal.

Atunci când fotograful suedez Johan Bävman a devenit tată, a realizat că există o lipsă de modele masculine care să reprezinte un model de părinte. Acest lucru l-a determinat să creeze un album foto numit Swedish Dads, care prezintă barbați aflați în concediu paternal, alături de copiii lor.

Expoziția Swedish Dads, adusă în premieră în Craiova, urmărește analizarea motivelor pentru care acești tați au decis să rămână acasă, având grijă de copii, mai mult decât majoritatea taților din întreaga lume.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 23 septembrie 2018

Top