Campania „Aripi frânte” – de prevenire a violenței intrafamiliale la CraiovaInspectoratul Judeţean de Poliţie Dolj organizează luni, începând cu ora 11.00,  la Centrul Multifuncţional Craiova, un eveniment organizat de Asociaţia Necuvinte , ONG care se ocupă de promovarea campaniei naţionale de prevenire a violenței intrafamiliale ,,Aripi Frânte”.

Campania are menirea de a informa publicul larg cu privire la consecințele grave ale comportamentului abuziv manifestat în cuplu, dar și referitor la ce pot face persoanele care sunt victime ale unor astfel de fapte.

Punctul central al campaniei îl reprezintă filmul documentar „Aripi Frânte” care prezintă situația victimelor violenței domestice din România prin câteva cazuri ale unor deținute din Penitenciarul de Femei Târgşor. Documentarul este construit în jurul poveștilor unor femei care au trăit o viață în abuzuri și frică, ce le-a motivat pe acestea să reziste ani de zile unor suferințe crunte, să nu ceară ajutorul nimănui ajungând la un moment dat să clacheze și să devină din victimă agresor, făcându-și singure dreptate. Filmul poate fi accesat pe web-site-ul Poliției Române la secțiunea campanii.

Tot în cadrul acestei campanii, a fost realizat Ghidul Siguranței Victimelor Violenței în Familie care se adresează persoanelor care înțeleg că se află într-o situație de tip abuziv și fac primii pași spre a ieși din acel mediu.


Ce înseamnă violența în familie?

Violența în familie reprezintă orice tip de agresiune fizică, psihică, verbală, sexuală sau economică, săvârșită cu intenție de un membru al familiei, împotriva altui membru al aceleiași familii. Ea nu se manifestă într-un episod izolat, ci se repetă atunci când nu se iau măsuri. Violența în familie este prevăzută ca infracțiune în Codul Penal.

Violența în cuplu nu apare din cauza stresului de la serviciu și nu este o urmare firească a unor neînțelegeri în familie și nu dispare dacă nu se iau măsuri împotriva agresorului. Violența nu poate fi motivată de comportamentul victimei, agresorul fiind unicul vinovat de abuz.Comenteaza acum

Alte stiri

6 decembrie 2018

Vâlcea: Activităţi de prevenţie pe tema violenței în școli

Polițiștii Serviciului de Ordine Publică, Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Poliției Orașului Bălcești au desfășurat o serie de activități de prevenire și combatere pe tema violenței în școli, a delicvenței juvenile și ...

Sumarul ediției de joi, 13 decembrie 2018

Top