16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVali Porcișteanu, drifturi în Cetatea Băniei la prima ediție a "Craiova Super Rally"

Vali Porcișteanu, drifturi în Cetatea Băniei la prima ediție a „Craiova Super Rally”

Campion național de raliuri în 2011, Vali Porcișteanu va fi vedeta primei ediții a Craiova Super Rally, prima competiție din România ce adună la start crema piloților din toate ramurile motorsportului (raliuri, karting, off-road, drift și viteză în coastă).

Celebru pentru drifturile sale spectaculoase și pentru viralele de pe internet, Porcișteanu promite show pe traseul din Cetatea Băniei. Piloții vor trece cu 200 kilometri/oră prin pasajul din centrul orașului, lucru întâlnit doar la circuitul de Formula 1 de la Monte Carlo.
Câștigător la majoritatea superspecialelor din acest sezon de raliuri, Porcișteanu este principalul favorit al competiției organizate de Mihai Leu, primul campion mondial la box profesionist pentru România.
„Sper că voi avea o evoluție spectaculoasă, dar și rapidă în același timp pentru că îmi doresc tofeul și să încânt publicul prezent. Cred că Oltenia merită o etapă de raliuri. Știu că au existat în trecut niște idei, poate cu ocazia acestui rally show ele se vor materializa în viitorul apropiat și vom avea un nou start al motorsportului în zonă. Este nevoie să mergem în locații noi pentru ca fanii să ne vadă în acțiune la ei acasă”, a precizat Vali Porcișteanu
Din 2018, Federația de Automobilism ar putea include în calendar o competiție de super rally, care să se desfășoare în centrul celor mai importante orașe din România. „Mihai Leu mi-a cerut o opinie legată de acest aspect și i-am spus că are toată susținerea mea, fiind un mare fan al acestor gen de show-uri. Este important să ieșim din păduri, unde contează doar partea sportivă, și să venim mai aproape cu motorsportul de oameni. Poate vom avea două campionate în paralel, unul de raliuri, altul de super rally”, a concluzionat cel poreclit „Vallino”.

Ana Maria Brânză și Săndoi, printre copiloți

Pentru ca etapa să se asemene cu cea din Principatul Monaco, fostul campion național de raliuri din 2003 a invitat la eveniment mai multe vedete din sport și showbizz. Campioana olimpică la scrimă Ana Maria Popescu și Emil Săndoi, căpitanul Universității Craiova la ultimul titlu al juveților, vor face show în rol de copiloți pentru așii volanului. Prezentarea echipajelor are loc vineri, de la ora 19.00, în Piața Mihai Viteazu din Craiova, iar competiția propriu-zisă se va desfășura sâmbătă în intervalul 10.00-18.00 pe un traseu din apropierea Universității din localitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS