Doi craioveni, reţinuţi pentru contrabandă cu ţigăriPolițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, cu sprijinul unui echipaj al Serviciului Poliției Rutiere, au depistat, ieri, în comuna Leu, doi craioveni care transportau ilegal mai multe pachete de șigări netimbrate.

Polițiștii i-au identificat pe A. Daniel, de 37 de ani și A. Ionuţ, de 38 de ani, ambii din municipiul Craiova, primul dintre aceștia se afla la volanul unei autoutilitare, iar într-un compartiment ascuns (pereți dubli) au fost identificate 8.990 pachete țigări (179.800 țigarete) fără timbru de marcaj fiscal, provenite din contrabandă, precum și suma de 64.000 de lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării și au fost predate la Direcția Regională Vamală Craiova pentru calcularea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

De asemenea, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării și suma de 64.000 de lei, totodată fiind indisponibilizat și autovehiculul respectiv.


Cei doi suspecți sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar în baza probatoriului administrat cei doi au fost introduși în arestul poliției doljene pe bază de ordonanță de reținere.

Astăzi, urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.

Galerie foto


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 22 noiembrie 2017

Top