24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovencele Daniela Ionescu şi Ioana Stama la Festivalul Internațional de Teatru Turda

Craiovencele Daniela Ionescu şi Ioana Stama la Festivalul Internațional de Teatru Turda

La Festivalul  Internațional de Teatru Turda organizat de Teatrul ”Aureliu Manea” din localitate s-au înscris peste 50 de teatre, din țară și din străinătate, cu mai mult de 73 de spectacole. O comisie de selecție a decis ce spectacole se vor juca în această toamnă, până pe 17 septembrie. Festivalul Internațional de Teatru de la Turda găzduiește invitați atât de pe plan național cât și internațional.  Pe lângă spectacolele jucate în teatru, vor fi și reprezentații outdoor, de stradă sau în parcuri. Festivalul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, de la cei mici la cei mari, atât locuitorilor orașului, cât și turiștilor.  Printre numele  de prestigiu ce vor veni la Festival sunt Oana Pellea și Sandu Gruia, Ioan Isaiu şi Sorin Misiriantu.
„Nu-nţeleg ce se-ntâmplă”, de Mihai Ignat, producţia Teatrului Terraveda Craiova, în interpretarea Danielei Ionescu şi a Ioanei Stama, se va  juca pe 16 septembrie, ora 17.00 la Cafeneaua La papion, str 1 decembrie 1918, Turda.
Premiera acestui spectacol a avut loc pe 11 martie 2017 în Craiova şi s-a jucat şi în cadrul Sibiu Fringe Festival pe 11 iunie 2017.
„Nu-nţeleg ce se-ntâmplă” este o poveste despre cuplu, despre familie, despre iubire, tinereţe, maturitate, trădare..Femeia – 50 de ani şi Tânăra – 20 de ani îşi dispută acelaşi bărbat: Liviu – 50 de ani, soţul celei dintâi. Soţia află că este înşelată cu o tânără şi merge să-i ceara explicaţii. De aici conflictul puternic al celor două. O poveste cu lacrimi şi zâmbete în care ne putem regăsi fiecare dintre noi la un moment dat, chiar dacă nu vrem să recunoaştem.

Daniela Ionescu este absolventă a Departamentului de Teatru al Facultăţii de Litere din Craiova, specializarea Actorie, cu master în interpretarea caracterelor dramatice la Facultatea de Arte, Secţia Actorie  a Universităţii Lucian Blaga Sibiu.  A interpretat  roluri în piese de teatru şi recitaluri de poezie. Cu one woman show  şi performance-uri  a participat la Sibiu Fringe Festival (3 ediţii) si Festivalul Internaţional de Teatru Oradea. Ioana Stama este studentă a Departamentului de Teatru al Facultăţii de Litere din Craiova, specializarea Actorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS