14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMihai Leu organizează Craiova Super Rally pe străzile din centrul Băniei

Mihai Leu organizează Craiova Super Rally pe străzile din centrul Băniei

Cetatea Băniei va reveni pe harta motorsportului autohton. Aflat la prima ediție, Craiova Super Rally este organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv și Asociația Club Sportiv AMC Racing, cu sprijinul Primăriei Craiova. Conceptul după care se va organiza întrecerea este cel de Super Rally, adică un raliu în centrul orașului pe sistemul Raliului de la Monte Carlo.
Mihai Leu a ajuns astfel să-și îndeplinească unul dintre cele mai importante proiecte la care visa: ”Circuitele au un impact foarte bun asupra publicului. M-am gândit tot timpul să fac ceva să fie în centrul orașului, oamenii să vadă de aproape tot ce se întâmplă”, spune primul campion mondial profesionist al boxului românesc.
Craiova Super Rally va avea loc în zilele de 15 și 16 septembrie și se va desfășura în centrul Craiovei, pe un traseu în lungime de 1,5 km, care va include și pasajul subteran de la Universitate – care are o lungime de 405,32 m. ”Este un pasaj foarte frumos, care chiar seamănă cu pasajul de la Monte Carlo, și acolo cred că piloții participanți pot atinge viteza de 200 km/h.”, este de părere fostul campion național de raliuri din 2003.

Defilare cu mașini înainte de concurs

Vineri, 15 septembrie, echipajele înscrise în concurs vor fi prezentate în zona Pieței Mihai Viteazul, iar sâmbătă, 16 septembrie, se va disputa competiția automobilistică.
În weekend, Mihai Leu s-a încălzit pentru Craiova Super Rally la Iași, unde a fost copilot la shakedown pentru Bogdan Marișca. La 48 ani, pilotul Napoca Rally Academy și-a trecut în palmares al doilea titlu de campion național, la 12 ani distanță de prima performanță. „Mă știu cu Bogdan Marișca de aproape 20 ani. Ne-am luptat pe probele speciale, dar cel mai important și mai frumos, este că am rămas prieteni. Un pilot extraordinar!”, l-a lăudat Mihai Leu, campion naționla în 2003.
Președinte de onoare al FR Box, Leu s-a întâlnit la Iași și cu campionul mondial AIBA la supergrea Mihai Nistor. Acesta a fost, la rândul lui, copilot pentru Florinel Tincescu. „De saptămâna asta reiau în mare viteză antrenamentele, voi avea un nou antrenor, Virgil Fâșie. Voi reveni în ring pe 14 octombrie la Arad, apoi am ca obiectiv un nou titlu de campion național”, a declarat Nistor, unicul pugilist român la JO 2016.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS