17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMihai Tudose, la întâlnirea cu reprezentanţii Ford: Autostrada Piteşti-Sibiu şi legătură între Piteşti şi Craiova vor fi finalizate până la sfârşitul mandatului

Mihai Tudose, la întâlnirea cu reprezentanţii Ford: Autostrada Piteşti-Sibiu şi legătură între Piteşti şi Craiova vor fi finalizate până la sfârşitul mandatului

Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit joi, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a companiei Ford condusă de vicepreşedintele Andrew McCall, întrevedere ce face parte din dialogul constant dintre Guvern şi reprezentanţii mediului de afaceri, potrivit unui comunicat al Guvernului. În cadrul întrevederii, premierul Tudose a spus că Autostrada Piteşti-Sibiu şi legătură între Piteşti şi Craiova sunt priorităţi ale Guvernului, urmând să fie finalizate până la sfârşitul mandatului.
Vicepreşedintele Ford a discutat despre stadiul implementării investiţiei Ford de la Craiova, inclusiv despre crearea celor aproape 1700 de noi locuri de muncă, anunţate deja de companie.
Prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat importantă industriei auto pentru economia românească, atât din perspectiva ponderii sale în dezvoltarea PIB, cât şi din socială, prin crearea de noi locuri de muncă atât în mod direct, cât şi prin efectul de angrenare economică, se mai arată în comunicat.
„România este un mediu favorabil pentru creşterea investiţiilor, iar dezvoltarea fabricii Ford de la Craiova confirmă acest lucru. Investiţii mai multe înseamnă mai multe locuri de muncă şi mai bine plătite”, a declarat Mihai Tudose.
La întâlnire au mai participat, din partea Guvernului, consilierii de stat Marius Nica, Gabriel Andronache şi Felix Rache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS