17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞcoala de vară „Amfiteatrul studenţiei” la Facultatea de Mecanică a Universităţii din Craiova

Şcoala de vară „Amfiteatrul studenţiei” la Facultatea de Mecanică a Universităţii din Craiova


Facultatea de Mecanică a Universităţii din Craiova desfăşoară, până pe 10 septembrie, Şcoala de vară „Amfiteatrul studenţiei”, unul dintre cele şapte proiecte câştigate de Universitatea din Craiova în cadrul ROSE.
La Şcoala de vară din acest an participă elevi ai liceelor „George Țărnea” (Băbeni), „Gheroghe Surdu” (Brezoi), ai Liceului Tehnologic „Brătianu” Drăgășani, ai Colegiului Energetic Râmnicu Vâlcea. Mai mult, timp de două săptămâni elevii vor avea parte de ateliere de lucru pe teme din ingineria mecanică, precum: prototipare virtuală, mecatronică, motoare pentru vehicule, mecanisme, organe de mașini, proiectare asistată de calculator, trafic rutier, termotehnică, analiză cu elemente finite, calculul și construcția autovehiculelor, managementul producției, rezistența materialelor și a structurilor spațiale, construcții industriale și civile (cu accent pe domeniile de specializare din cadrul Facultății de Mecanică). Vor avea ocazia să lucreze cu echipamente de ultima generație, să realizeze experimente tehnice, să înregistreze date experimentale și să le interpreteze în scopul dezvoltării cunoștințelor tehnice și orientării spre o carieră în domeniul ingineriei mecanice.
Proiectul AmFIteatrul STUDudenției (A FI STUD) contribuie la realizarea obiectivului general al programului ROSE prin facilitarea accesului elevilor din zona Olteniei la învățământul terțiar în domeniile de studiu ale Facultății de Mecanică (Universitatea din Craiova).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS