11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Activitate de prevenire a furturilor din autoturisme

Craiova: Activitate de prevenire a furturilor din autoturisme

Poliţişti din cadrul  Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii al IPJ Dolj, împreună cu polițiști ai Secției 3 Poliţie Craiova s-au deplasat, astăzi, în parcarea unui important centru comercial craiovean, unde au organizat şi desfăşurat  o activitate de prevenire a furturilor din autoturisme.

Astfel, în cadrul acestei acțiuni, polițiștii craioveni au informat conducătorii de autoturisme cu privire la măsurile de  prevenire pe care aceștia trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de furt din autovehicule.

De asemenea, polițiștii au distribuit pliante conținând sfaturi și recomandări antivictimale atât conducătorilor auto aflați la volanul autoturismelor, cât și sub ştergătoarele autoturismelor în care poliţiştii au observat bunuri lăsate la vedere.

Polițiștii au purtat dialoguri cu cetățenii, acestea având drept scop conştientizarea riscurilor la care aceștia se expun în momentul în care lasă la vedere, în interiorul autoturismelor parcate, bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi: genţi (chiar dacă acestea nu conţin valori), telefoane mobile, laptopuri, aparatură electronică, haine, documente, sisteme GPRS, aparate antiradar, ș.a.

În cadrul acestei activități au fost distribuite peste 200 de pliante și broșuri conţinând recomandări preventive.

Pentru a nu deveni victima unei astfel de infracţiuni, poliţia vă recomandă:

  • nu lăsaţi niciodată deschisă portiera, geamul sau capota autovehiculului, chiar dacă vreţi să intraţi pentru scurt timp într-un magazin ;
  • nu lăsaţi la vedere bunuri care i-ar putea tenta pe hoţi: genţi (chiar dacă acestea nu conţin valori), haine, documente, sisteme GPRS, aparate antiradar, telefoane mobile, aparatură electronic, iar în cazul în care nu le puteţi lua cu dumneavoastra, încuiaţi-le în portbagaj!
  • pe perioada deplasării cu autoturismul ( în special în cazul femeilor), acţionati  sistemul de închidere a uşilor. Astfel veţi evita să fiţi deposedată la semafor de geanta aflată în interiorul autoturismului !
  • nu vă lăsaţi niciodată documentele autovehiculului,  cardurile bancare sau alte înscrisuri importante în torpedoul autoturismului ;
  • scoateţi cheia din contact şi închideţi autovehiculul, chiar şi atunci când parcaţi în propriul garaj ;
  • încercaţi, pe cât posibil, să parcaţi întotdeauna în locuri amenajate şi  illuminate ;
  • parcaţi întotdeauna autoturismul cu faţa către stradă, astfel încât orice persoană care ar umbla la ea să poată fi uşor văzută ;     
  • montaţi sisteme de alarmă pentru că acestea pot reduce considerabil grija dumneavoastră pentru autovehicul ;
  • asigurați-vă că portierele sunt asigurate chiar și după acționarea telecomenzii pentru închidere centralizată a autoturismului! (au existat cazuri în care infractorii bruiau semnalul sistemului de închidere centralizată);
  • în cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu atingeți autoturismul, ci  sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie !

 

 În cazul în care ați fost victima sau martorul săvârşirii unei infracţiuni de furt din autoturisme, apelați telefonic numărul unic pentru apeluri de urgență 112 sau cea mai apropiată unitate de poliţie!

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS