12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Comisar șef de penitenciar trimis în judecată pentru trafic de influență

Craiova: Comisar șef de penitenciar trimis în judecată pentru trafic de influență

Marian Şerban, comisar şef la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Craiova, a pretins unei persoane 5.000 de euro (din care a primit efectiv 4.000) în schimbul promisunii de angajare pe o funcție de conducător auto. Din cercetări, s-a stabilit că inculpatul a mai pretins și primit de la alți doi denunțători sumele de 5.000, respectiv 4.000 euro, în scopul de a le facilita angajarea pe posturi de agenți de penitenciare, potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie.

Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au finalizat cercetările într-un dosar penal în care ofițerii D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Dolj au fost delegați să efectueze activități de urmărire penală, iar procurorul de caz a întocmit rechizitoriul și a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Marian Şerban, comisar-șef de penitenciare la o unitate de detenție din Craiova, cercetat în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârșirii a trei infracțiuni de trafic de influență, și o infracțiune de înșelăciune.

La data de 5.07.2017, ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție — Serviciul Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în urma activităților complexe de cercetare penală, au realizat, prinderea în flagrant a comisarului șef de penitenciare, în timp ce primea suma de 1.000 euro de la un denunțător, cu scopul de a-i facilita obținerea unui post de conducător auto în cadrul penitenciarului.

În perioada august 2016 – mai 2017, Marian Şerban i-a pretins denunțătorului suma de 5.000 euro, din care a primit 4.000 euro, în trei tranșe (3.000 euro și în două rânduri câte 500 euro), cu promisiunea că îi va facilita încadrarea din sursă externă pe un post de agent de penitenciare.

La sfârșitul lunii mai, o persoană s-a prezentat la D.G.A. — S.J.A. Dolj, unde a formulat un denunț cu privire la cele arătate mai sus, indicând faptul că urmează ca în perioada următoare să remită făptuitorului și diferența de 1.000 euro până la concurența sumei de 5.000 de euro pretinsă. Situația a fost sesizată de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, fiind dispusă și organizată cu operativitate acțiunea de prindere în flagrant, Ș.M. fiind surprins imediat după ce a primit de la denunțător suma de 1.000 euro în autoturismul proprietate personală.

Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență, procurorul de caz dispunând reținerea inculpatului pe o perioadă de 24 de ore pe bază de ordonanță. Ulterior, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 30 de zile, măsură menținută și la Curtea de Apel Craiova.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că, în același mod, inculpatul a mai pretins și primit de la alți doi denunțători sumele de 5.000 de euro, respectiv 4.000 de euro, în scopul de a le facilita angajarea pe posturi de agenți de penitenciare în cadrul unor unități de detenție din Craiova sau Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS