6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljProtestul persoanelor cu dizabilități din faţa Ministerului Muncii

Protestul persoanelor cu dizabilități din faţa Ministerului Muncii

Peste 400 de persoane cu dizabilități, împreună cu susținătorii acestora, protestează în faţa Ministerului Muncii și Justiției Sociale împotriva OUG 60, printre participanţi se află şi câţiva doljeni.
Protestul, organizat de Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, este realizat în acord cu situația celor 2000 de persoane cu dizabilități, angajate în Unități Protejate Autorizate, care vor intra în somaj de la 1 septembrie 2017, ca urmare a adoptării OUG 60/2017.
„Noi ne vrem muncitori, voi ne vreţi cerşetori!”, „Nu vrem să fim asistaţi ci activi şi implicaţi”, „Gata toleranţa, jos cu ordonanţa!”, „Vrem să fim ascultaţi, demnitatea nu ne-o luaţi!” sunt doar câteva dintre mesajele transmise în aceste clipe către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.
Persoanele care vin la proteste își doresc să-și păstreze locul de muncă și nu au de gând „să devină asistați sociali sau cerșetori”, punctează reprezentanții FONSS într-un comunicat de presă.

„Prin urmare, de la 1 septembrie, angajaţii cu dizabilităţi îşi vor pierde locurile de muncă, pentru că unităţile protejate autorizate, lipsite de orice facilitate fiscală sau economică, vor intra în faliment. Instituţiile publice şi private cu peste 50 de angajaţi care nu au 4% persoane cu dizabilităţi, vor plăti o taxa lunară dublă la buget- egală cu salariul minim brut pe economie x numărul de persoane cu dizabilităţi neangajate (în raport cu acest procent minim). Bugetul României va fi astfel mai plin cu cca 500 de milioane de euro anual”, se arată în comunicatul organizației neguvernamentale. Guvernul vrea să ia bani şi de la românii cu handicap.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS