8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: “Matineul muzeal de vacanță“ se desfășoară la Muzeul Olteniei

Craiova: “Matineul muzeal de vacanță“ se desfășoară la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei organizează un nou modul al proiectului cultural-educativ “Matineu muzeal de vacanță”, miercuri, 23 august, ora 10.00, în Sala de conferințe a Secției de Istorie-Arheologie (str. Madona Dudu nr. 14).
Publicul craiovean este invitat să vizioneze filme istorice, filme pentru copii, povești, scenete într-un cadru atractiv și profesionist, oferit de specialiștii Muzeului Olteniei, de natură a oferi prilejul unor dezbateri interactive educative despre personaje istorice remarcabile, obiceiuri și ritualuri din vremuri și timpuri apuse, relații diplomatice și viața de la curtea domnitorilor/voievozilor români!
Programul  a fost conceput pornind de la ideea de a transmite copiilor informații despre personaje istorice remarcabile, evenimente diplomatice   importante și de a le face cunoscute spații emblematice pentru istoria României într-un mod inedit, diferit de metoda clasică școlară, dar completând-o și îmbogățind-o pe aceasta. Inițiatorii proiectului oferă astfel, celor interesați, de programul propus, o întoarcere în timp pentru a descoperi crâmpeie din istoria poporului român.
Debutând cu documentare istorice precum „Epoca de piatră”, “Burebista, regele geto-dacilor”, „Columna”, proiectul va marca cronologic momente istorice redate în pelicule artistice precum: „Mircea cel Bătrân”, „Ștefan cel Mare”, „Vlad Țepeș”, ce vă vor purta până la sfârșitul verii, prin fabuloase momente istorice, de ieri și de azi.
Așadar, miercuri, începând cu ora 10.00, cei mici, însoțiți de părinți și bunici, vor viziona  filmul artistic „Heidi- fetița munților” și vor afla întâmplările minunate trăite de  personajul principal de la plecarea sa din veselul sat Mayenfeld, aflat la poalele munților.
Începând cu ora 10.30, se vor prezenta secvențe din celebrul film „Aventurile lui Tom Sawyer”, pentru ca de la ora 12.00, se intră în vremea istorică a lui „Mircea cel Bătrân” pentru a afla date inedite despre cel ce a fost  unul dintre cei mai importanți Voievozi ai Ţării Româneşti (n. 1355 – d. 31 ianuarie 1418), și care, în actele oficiale, apare ca „în Hristos Dumnezeu, binecredinciosul şi de Hristos iubitorul şi singur stăpânitorul, Io Mircea mare voievod şi domn…”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS