22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Acţiune de amploare a poliţiştilor rutieri

Craiova: Acţiune de amploare a poliţiştilor rutieri


Zeci de polițiști rutieri s-au aflat, astăzi, pe drumurile din județul Dolj, în cadrul unei acțiuni preventive pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Polițiștii rutieri au urmărit verificarea modului cum sunt respectate prevederile legale referitoare la acordarea de prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii în scopul reducerii victimizării prin accidente rutiere a acestei categorii de participanți la trafic.
În doar câteva ore, oamenii legii au verificat proape 200 de autovehicule, iar în urma neregulilor costatate au aplicat 30 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 17 000 lei.
De asemenea, polițiștii au reținut, în vederea suspendări dreptului de a conduce, 4 permise de conducere pentru neacordarea de prioritate pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii și au retras 2 certificate de înmatriculare.
Acțiunea va continua și în această după-amiază, când în atenția polițiștilor rutieri se vor afla, de această dată, conducătorii auto care calcă mai mult decât trebuie pedala de accelerație, încălcând regimul legal de viteza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS