9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Minoră acuzată de furt, reţinută

Craiova: Minoră acuzată de furt, reţinută

Polițiști din cadrul Secției 3 Craiova au reținut ieri,, în baza probatoriului administrat, pentru o perioadă de 24 de ore, o minoră de 17 ani, pentru comiterea infracțiunii de furt

Ieri, în jurul orei 12.00, polițiștii Secției 3 au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 de către o craioveancă cu privire la faptul că o tânără i-a sustras geanta din autoturismul care se afla în parcarea unui supermarket. La fața locului s-a deplasat o echipă de siguranță publică care a depistat-o și prins-o pe tânără, identificată în persoana lui C.M., de 17 de ani, din comuna Giurgița, judeţul Dolj.
Din primele cercetări se pare că minora a profitat de faptul că proprietara a uitat autoturismul neasigurat, astfel că a sustras din interior o geantă care conținea bani și documente personale.
Bunurile sustrase au fost recuperate și restituit părții vătămate, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.
În aceeași zi, în baza probatoriului administrat de polițiști, s-a luat măsură reținerii pentru 24 de ore a doljencei, urmând ca astăzi să fie prezentată magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din autoturisme:
– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.
– Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autoturismului, bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică, etc.)
– Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor.
– Montaţi un sistem de alarmă eficient, precum şi un dispozitiv de blocare a axului volanului, pedalelor şi a schimbătorului de viteze.
– Apelaţi la noile modalităţi tehnice de marcare a autoturismului, inclusiv a anumitor componente exterioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS