7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Film documentar "Corpul Uman", la Biblioteca "Aman"

Craiova: Film documentar „Corpul Uman”, la Biblioteca „Aman”

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” prin American Corner/Mediatecă a organizat joi și vineri, 27 și 28 iulie,  acțiunea de vizionare a filmului documentar Corpul Uman.
Difuzarea documentarului despre evoluția corpului uman s-a constituit într-un prilej de dezbatere pe care bibliotecarii l-au folosit pentru antrenarea copiilor într-un joc de roluri și discuții pe marginea unor subiecte precum alimentația sănătoasă și igiena personală. În aceeași ordine de idei, bibliotecarele Carmen Tică și Mădălina Băileșteanu le-au oferit copiilor informații prețioase cu privire la rolul alimentației sănătoase și, de asemenea, s-a discutat despre importanța păstrării unei bune igiene personale.
“Biblioteca Aman și-a făcut un adevărat scop din dezvoltarea unor programe și acțiuni în cadrul cărora să fie discutate tematici precum obiceiurile de viață sănătoasă și menținerea unei igiene personale impecabile. Anul trecut, în cadul unui atelier care s-a întins pe durata vacanței de vară, un grup voluntari ai bibliotecii a desfășurat activități pe marginea subiectelor vizate de către colegele mele în cadrul programului Fun in Summer. Dacă admitem faptul că mintea sănătoasă are nevoie de un corp sănătos, orice inițiativă în această direcție este cât se poate de utilă”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Judeţene “Alexandru şi Aristia Aman”.
Evenimentul este organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”, un program de îndrumare şi informare a copiilor din centrele sociale din Craiova, care se va desfăşura pe parcursul vacanţei de vară a anului 2017, și a avut ca scop conștientizarea copiilor cu privire la importanța igienei personale și a alimentației sănătoase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS