5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Bărbat reţinut pentru contrabandă cu ţigări

Dolj: Bărbat reţinut pentru contrabandă cu ţigări


Un bărbat de 44 de ani a fost reţinut vineri de lucrătorii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Dolj, pe bază de ordonanță de reținere, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, au fost puse în executare două mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, perchezitii care au fost efectuate la două locații, prima în municipiul Craiova, cea de-a doua în comuna Castranova, sat Puțuri, județul Dolj.
Astfel, cu această ocazie, în locuința lui Cătălin G Costinel au fost găsite un 869 de pachete de țigări de diferite mărci, o parte dintre ele fără a avea aplicat timbru de marcaj fiscal românesc, restul având aplicat timbru de marcaj din Republica Moldova și Serbia. Bărbatul era cercetat într-un penal pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, conform prevederilor Codului Vamal al României .
Suspectul urmează să fie prezentat în data de 22 iulie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de sesizare a instanței de judecată în vederea emiterii pe numele său a mandatului de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile.
De asemenea, tot vineri, în urma unei percheziții domiciliare efectuată la locuința Ioanei P., din comuna Castranova, sat Puțuri, județul Dolj, a fost identificată o cantitate mare de mărfuri, respectiv accesorii sanitare, cu privire la care există suspiciuni în legătură cu proveniența acestora.
Mărfurile respective au fost indisponibilizate de polițiștii doljeni, urmând a se efectua verificări și dispuse măsurile legale în consecință.
Cantitatea de țigări anterior menționată a fost predată de polițiștii din cadrul S.I.C.E. Direcției Regionale Vamale Craiova pentru calcularea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS