6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: "Matineu muzeal de vacanță" la Muzeul Olteniei

Craiova: „Matineu muzeal de vacanță” la Muzeul Olteniei

Muzeul Olteniei Craiova organizează, în lunile iulie și august, în Sala de Conferințe a Secției de Istorie-Arheologie (str. Madona Dudu nr. 14), proiectul cultural de vacanță “Matineu muzeal de vacanță”.
Atelierele propuse sunt un mod distractiv de a învăța noțiuni de istorie prin intermediul filmelor și discuțiilor interactive cu specialiștii muzeului, axându-se, în același timp, pe dezvoltarea creativității, ingeniozității și spiritului de observație al celor mici. În cadrul acestui modul, copiii vor avea ocazia să cunoască personaje istorice importante pentru istoria românească, aspecte și obiceiuri de viață deosebit de interesante prin aspectul și modul de evoluție istorică.
Cel mai greu lucru la proiectele interactive derulate la Muzeul Olteniei, este să ținem timpul în frâu! Nu simțim când încep și când se termină orele, zilele din săptămână, dedicate celor mici!
Joi, 20 iulie, începând cu ora 13.00, în Sala de Conferințe a Secției de Istorie-Arheologie, în cadrul celei de-a treia ediție a proiectului cultural “Matineu muzeal de vacanță”, vor fi prezentate filme istorice – “Dacii în timpul lui Decebal”, ”Războaiele daco-romane” și povești românești – “Povestea porcului”. Pentru cei mici, am pregătit o întâlnire cu lumea filmului muzical american din anii 1960, unde personaje principale vor fi Mary Poppins, domnul Banks etc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS