6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Un poliţist a refuzat o mită de 100 de euro 2 sticle de băuturi alcoolice

Dolj: Un poliţist a refuzat o mită de 100 de euro 2 sticle de băuturi alcoolice

Un poliţist doljean a refuzat, ieri, să primească 100 de euro şi două sticle de băuturi alcoolice din partea unui bărbat care sustrăsese mai multe bunuri din incinta unei societăţi comerciale din Işalniţa. Banii îi fuseseră oferiţi pentru a nu-i întocmi acestuia dosar penal.

Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, duminică, 16 iulie, în jurul orei 19:00, în timp ce agentul principal Robert Craiu se afla în timpul serviciului, la sediul Postului de Poliţie Coţofenii din Dos s-a prezentat Emil M.,de 40 de ani, din localitate, care în noaptea de 15/16.07. 2017 fusese prins în flagrant de agentul de poliție în timp ce transporta 11 saci de îngrășămint chimic şi 39 litri de motorină, bunuri sustrase de acesta din incinta unei societăți comerciale din localitatea Işalniţa.
În acest sens, cu ocazia prezentării la postul de poliție, bărbatul i-a oferit polițistului suma de 100 euro şi 2 sticle de băuturi alcoolice pentru ca agentul de poliție să-şi încălce atribuţiile de serviciu, în sensul de a nu efectua cercetări cu privire la infracţiunea de furt constatată și pentru a nu-i întocmi dosar penal, ofertă respinsă de către polițist .
Agentul principal Robert Craiu a refuzat primirea bunurilor, iar făptuitorul a afirmat verbal că va reveni la postul de poliţie în jurul orelor 21:00, motiv pentru care lucrătorul de poliţie s-a desistat şi a informat pe cale ierarhică Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Dolj .
La faţa locului s-au deplasat ofițeri din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au realizat flagrantul, M. Emil fiind prins în timp ce oferea agentului de poliţie bunurile anterior amintite, în sediul Postului de Poliţie Coţofenii din Dos.
În cauză, pe numele doljeanului a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, acesta fiind condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în vederea continuării cercetărilor , iar procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore, acesta fiind introdus pe bază de ordonanță în arestul IPJ Dolj, urmând ca în cursul zilei de 17.07.2017 să fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.
Agent principal de poliţie Craiu Robert este absolvent al Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, promoţia 2009 şi îşi desfăşoară activitatea, din anul 2016, în funcţia de şef de post la Postul de Poliţie Coţofenii din Dos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS