10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Primarul Mihail Genoiu s-a întâlnit cu reprezentanții contingentului de militari polonezi care se vor afla timp de 6 luni în Bănie

Craiova: Primarul Mihail Genoiu s-a întâlnit cu reprezentanții contingentului de militari polonezi care se vor afla timp de 6 luni în Bănie


Mihail Genoiu, primarul Municipiului Craiova, a participat, vineri, la prima întâlnire cu reprezentanții contingentului de militari polonezi care se vor afla la Craiova pentru următoarele șase luni, în cadrul misiunii NATO de apărare a flancului Sud-Estic.
Momentul este deosebit de important nu doar pentru prestigiul Armatei și al Scorpionilor Roșii – Batalionul 26 Infanterie “Neagoe Basarab”, gazda militarilor polonezi, dar și pentru orașul nostru.
La întâlnire au mai participat Ion Prioteasa, Președintele Consiliului Județean Dolj și Prefectul Județului Dolj, Dan Narcis Purcărescu.
Mihail Genoiu, edilul-șef al Craiovei, i-a asigurat pe reprezentanții militarilor polonezi de toată deschiderea autorităților și a craiovenilor.
“Craiova devine gazdă a unor oaspeți importanți, pe care sperăm să-i cucerim pentru totdeauna. Cu atât mai mult cu cât legăturile strâns legate dintre Craiova și Polonia vin din istorie. Este suficient să rememorăm evenimentele din timpul celui de-al doilea război mondial, când peste 3000 de polonezi și-au găsit adăpost în Bănie. O mare parte dintre ei și-au întemeiat familii aici și nu au mai plecat niciodată. Sunt convins că la fel de bine vor fi primiți și acum soldații polonezi, care se află într-o misiune importantă alături de Scorpionii Roșii. Le dorim succes în îndeplinirea misiunilor care vor urma și sperăm să se îndrăgostească de Craiova și de oamenii săi”, a declarat Mihail Genoiu, Primarul Municipiului Craiova.
Cu această ocazie, Mihail Genoiu i-a invitat pe militarii polonezi să ne descopere orașul la pas și să ia parte la evenimentele programate în Craiova, în această perioadă. Iar primele acțiuni se desfășoară chiar în această seară de vineri, 7 iulie 2017, ora 20.00, în Piata Mihai Viteazul, la statuie, când va avea loc “Hora Deznățuiului în Cetatea Băniei”. Artiștii Ansamblului “Hora Desnățuiului” vor prezenta un dialog în pași de dans, între cele trei generații ale ansamblului, dar și melodii oltenești autentice, menite să aducă un strop din satul oltenesc, aici în inima Băniei.
Militarii polonezi au primit invitația de a urmări și spectacolul muzical-coregrafic “Carmina Burana”, realizat de Opera Română Craiova și programat sâmbătă, 8 iulie și duminică, 9 iulie, începând cu ora 21.00, la Teatrul de Vară din Parcul Nicolae Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS