Craiova: Activități desfășurate de Biblioteca “Aman” în cadrul Proiectului “Fun in Summer”

Autori


Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” prin American Corner/Mediatecă a organizat, joi şi vineri, vizionarea filmului artistic “Mihail, câine de circ”. Filmul este o adaptare a romanului omonim semnat de scriitorul englez Jack London și urmărește aventurile soților Kenan lansați într-o amplă acțiune de recuperare a câinelui Mihail care, plictisindu-se de traiul molcom de acasă, se avântă într-un vârtej de experiențe inedite.

Evenimentul a fost organizat organizat în cadrul proiectului “Fun in Summer”, un program de îndrumare și informare a copiilor din centrele sociale din Craiova care se va desfășura pe parcursul vacanței de vară a anului 2017.

Fun in Summer reunește opt teme de activități care se vor desfășura în lunile iulie și august la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, dar și la Muzeul de Artă din Craiova și Muzeul Olteniei. Activitățile se adresează copiilor de la “Centrul Social pentru Copii Aripi de lumină”, respectiv “Centrul Social multifuncțional pentru copii Best Life”, ambele entități funcționând sub Arhiepiscopia Craiovei.

Prima săptămână a proiectului (3-7 iulie) a fost consacrată temei Istoria costumului – evoluție și specificitate. Alături de vizionarea de film de la Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, acțiune prin care s-a vizat antrenarea copiilor în direcția unei dezbateri pe marginea mijloacelor de redare și exprimare, a costumelor și vestimentației actorilor, pentru săptămâna în curs s-au mai desfășurat activități de vizitare a colecției de costume populare, Muzeul Olteniei, respectiv informări despre vestimentația specifică sfârșitului de secol XIX și începutului de secol XX, Muzeul de Artă din Craiova.


“Proiectul de față s-a născut din preocuparea noastră pentru educația continuă și gratuită a copiilor. Fun in Summer este, așa cum sugerează și titlul, despre distracție și voie bună, dar și despre învățare și cunoaștere. Demarăm, alături de partenerii noștri culturali, un nou proiect educativ pe care îl dedicăm copiilor. În cazul de față, ne vom adresa exclusiv copiilor de la centrele sociale aflate în administrarea Arhiepiscopiei Craiovei. Tot pentru ei, pentru copii talentați de la centrele Best Life și Aripi de lumină, am organizat, încă din toamna anului trecut, o serie de lecturi publice pe care l-a desfășurat cu multă pasiune colega noastră, doamna Carmen Tică. Prin acest proiect ne-am gândit să le propunem celor mici cât mai multe teme interactive pe parcursul perioadei de vară și, pentru că am reușit să ne coordonăm cu succes cu colegii noștri de la Muzeul de Artă și Muzeul Olteniei, vom desfășura nu mai puțin de opt teme pe subiecte precum: istoria, mediul, educația civică, știința și viața sănătoasă”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

Proiectul Fun in Summer este desfășurat în baza unui parteneriat încheiat între Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman”, Centrul social pentru Copii “Aripi de lumină”, Centrul social multifuncțional pentru copii “Best Life”, Muzeul de Artă din Craiova și Muzeul Olteniei din Craiova. Scopul proiectului constă în organizarea de ateliere și activități instructive și educative. Perioada de implementare a proiectului este 3 iulie – 31 august.Comenteaza acum

Alte stiri

18 ianuarie 2018

Alex Mitriță a semnat cu echipa de suflet

Oficialii Universității Craiova au anunțat ieri că au parafat înțelegerea cu Alex Mitriță, mijlocaș pentru care oltenii au plătit Pescarei o clauză de reziliere de 700.000 de euro, asta după ce a jucat în prima parte a sezonului din Liga

Sumarul ediției de joi, 18 ianuarie 2018

Interviu

» Constantin Florea, inspectorul-şef al ISU „Oltenia“: „330 de spaţii nu au autorizaţie pentru securitatea la incendiu“

Publireportaj

» Un investitor german va crea 500 de locuri de muncă la Craiova
» Derulare proiect „DEZVOLTAREA FIRMEI SC TRANS FAG SRL”
» Comunicat de presă privind lansarea proiectului cu titlul „Schimbare de destinaţie din birouri în centru de zi pentru persoane vârstnice, extindere şi etajare de la P la P+2, împrejmuire teren, puţ forat, bazin etanş vidanjabil, platformă pavată”, SMIS 115458

Local

» Amenzi mari pentru cine nu-şi curăţă zăpada din faţa imobilului
» Şedinţa Consiliului Prefectural Olt se mută la Corabia
» Un mort şi patru răniţi într-un accident cumplit
» România a introdus taxe pe ţigările electronice
» Casele de marcat cu jurnal electronic, obligatorii de la 1 iunie
» A intrat în vigoare Legea prevenirii
» 18 incendii în Mehedinţi în primele două săptămâni din 2018

Dolj

» Aproape 10.000 de pensionari din Dolj vor avea pensiile mărite, din ianuarie
» Fostul primar din Prundeni, în arest la domiciliu
» Capotescu rămâne în arest preventiv
» Poveşti de viaţă din căminul de bătrâni: „Când îţi iubeşti familia nu prea ai cum să ai regrete“
» Cadastru gratuit pentru 15 comune doljene
» Încă două autoutilitare pentru ridicări auto la Craiova
» Iarna blândă scade costurile cu încălzirea
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Peste 20.000 de maşini au fost înmatriculate anul trecut
» Încă o amânare pentru Pandurii în dosarul falimentului
» Şefii ISJ s-au ales cu plângere penală pentru neacordarea sporului de calculator
» Anchetă la operatorul de apă Aparegio
» Agenţii economici nu au renunţat la munca „la negru“
» Primăria aşteaptă să scadă preţul pentru a cumpăra Casa de Cultură a Sindicatelor
» Gorj: Anchetă după ce un bărbat a bătut un elev în curtea unei şcoli din Peştişani

Sport

» SCM luptă la Brașov
» Alex Mitriță a semnat cu echipa de suflet
» Răzvan Burleanu: Nu mai fac absolut nici un compromis

Bani & Afaceri

» ANAF pune piedică donaţiei de 2%

Educatie

» „Fierbe“ învățământul din Dolj

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top