5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCeremonia transferului de autoritate a contingentului militar polonez ce va fi dislocat timp de 6 luni la Craiova va avea loc joi

Ceremonia transferului de autoritate a contingentului militar polonez ce va fi dislocat timp de 6 luni la Craiova va avea loc joi

Ceremonia prilejuită de transferul de autoritate al contingentului militar polonez din cadrul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab” Craiova/ Brigada Multinaţională Sud-Est, va avea loc joi începând cu ora 9.00. Contingentul militar va fi dislocat timp de aproximativ şase luni în România şi este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei consolidate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.
La acest eveniment participă oficialităţi din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, reprezentanţi ai Comandamentului Operaţional al Forţelor Armate Poloneze şi ai administraţiei publice locale.
Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România si Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.
Militarii polonezi se vor instrui în comun cu militarii Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate întărite pe flancul de estic al Alianței (tailored Forward Presence).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS