Softronic Craiova va vinde locomotive electrice în Suedia

Foto: economica.net
Autori


Softronic Craiova a semnat un contract cu operatorul feroviar de marfă Green Cargo din Suedia pentru livrarea în vara anului 2018 a două locomotive Transmontana, informează economica.net, citând railcolornews.com.

Locomotiva produsă de Softronic Transmontana poate să tragă până la 3.000 de tone, de două ori mai mult decât un tip de locomotivă utilizată frecvent în Suedia.

Achiziţionarea noilor locomotive electrice face parte din strategia Green Cargo de reducere a costurilor de transport.

În vara anului 2015, locomotiva Transmontana nr. 019 a fost trimisă în Suedia pentru teste. Aceasta a fost testată de către Rush Rail şi Green Cargo. A primit chiar şi un nume suedez: Rödluvan (Scufiţa Roşie).

Producătorul de la Craiova a mai închiriat recent două locomotive Transmontana, prin leasing operaţional, lui Deutsche Bahn Cargo – Schenker


Locomotivele din gama Transmontana au o putere totala de 6.000 kW fiecare. Durata operaţională garantată de către producător este de 3 ani, iar durata de viaţa a acestora este de 40 de ani.

Acestea pot ajunge la o viteză de până la 200 km/h.

Locomotivele Transmontana pot fi observate pe căile ferate din România și Ungaria, special adaptate pentru trenuri grele de marfă, se arată pe site-ul Softronic.

Compania Softronic a obţinut anul trecut o cifră de afaceri de 54,9 milioane de lei, în scădere faţă de 58,2 milioane de lei în anul anterior. Pe de altă parte, profitul net a crescut la 1,28 milioane de lei în 2016, faţă de 208.000 lei în 2015, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 20 martie 2018

Top