Craiova: Dezbatere cu tema „Protecţia copiilor ai căror părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate”

Autori


Organizaţia Salvaţi Copiii a organizat astăzi o dezbatere cu tema „Protecţia copiilor ai căror părinţii sunt plecaţi la muncă în străinătate-aspecte legale şi bune practici de intervenţie”.

Peste 6.000 de copii din Regiunea Sud-Vest Oltenia au unul sau ambii părinţii plecaţi la muncă în străinătate, potrivit datelor preluate de organzaţia Salvaţi Copiii de la Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Mai precis, dintre cei 6.037 de copii lăsaţi singuri acasă, în urma migraţiei economice a părinţilor, 1.800 sunt din judeţul Dolj ,1.067 sunt din judeţul Gorj, 205 sunt din judeţul Mehedinţi, 343 sunt din judeţul Olt şi 2.622 sunt din judeţul Vâlcea.

„Copiii nevoiţi să crească fără unul sau ambii părinţi alături sunt mult mai vulnerabili emoţional , oricâtă atenţie le-ar acorda cei în grija cărora rămân. Mai mult, lipsa părinţilor sau a unui reprezentant legal poate duce la consecinţe dramatice, printre care limitarea accesului copiilor la servicii de sănătate, la educaţie şi beneficii sociale.Este esenţial să laşi totul în odine acasă, să numeşti un reprezentant legal pentru copii, înainte ca lucruri grave şi iremediabile să se petreacă. Acesta este mesajul organizaţiei Salvaţi Copiii. Este mai important ce lasă un părinte în urmă decât ceea ce trimite mai apoi în ţară în pachete”, a declarat Gabriela Alexandrescu , preşedinte Executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Această organizaţie reuneşte peste 60 de participanţi, specialişti de formaţie interdisciplinară, atât din instituţii de la nivel judeţean , cât şi local, inclusiv din mediul rural, din judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. Printre invitaţii la eveniment se numără reprezentanţi ai Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Inspectoratele Şcolare , Centrelor Judeţene de Resurse şi Asistenţă Educaţională .


„Fenomenul social al migraţiei unui număr tot mai mare de părinţi către ţările cu o economie mai dezvoltată, părinţi care îşi lasă copiii acasă în îngrijea altor persoane , pe perioade nedeterminate, este unul extrem de îngrijorător , cu influenţe negative în procesul de creştere şi dezvoltare a copiilor . De aceea este necesar ca acţiunile prin care urmăreşte reducerea impactului acestui fenomen asupra copiilor să se desfăşoare într-o manieră cooperantă şi integrată. Felicităm organizaţia Salvaţi Copiii pentru invitaţia derulării unui astfel de proiect, cu atât mai mult cu cât suntem o instituţie care veghează la respectarea drepturilor copilului. Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dolj îşi manifestă o dată în plus continuarea colaborării cu organizaţia Salvaţi Copiii, care este un partener de tradiţie al instituţiei şi cu siguranţă vor exista şi proiecte viitoare pe care le vom implementa în folosul copiilor şi din dorinţa respectării drepturilor acestora .” a declarat Florin Stancu , Director DGASPC Dolj.

În cadrul proiectului , copiii afectaţi de migraţia economică a părinţilor, părinţii acestora şi persoanele în grija cărora au rămas copiii beneficiează de servicii de suport educaţional , psihologic şi social , prin programele locale din oraşele Bucureşti, Piteşti, Braşov, Craiova , Mangalia, Târgovişte, Suceava, Negreşti, Sighişoara, Lupeni, Reşiţa, Iaşi, Piatra Neamţ, Timişoara şi Târgu Mureş.

Adriana Mihaela Chiriac ( studentă la Jurnalism anul I )Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de duminică, 18 martie 2018

Actualitate

» Atenționare de călătorie în Ungaria din cauza codului roşu de ninsori şi viscol
» Poliția a aplicat 10.000 de sancțiuni contravenționale și au reținut aproape 430 de permise de conducere, în doar 24 de ore, în toată țara
» Lidl retrage un tip de cereale, după ce s-a descoperit că produsul ar putea fi infectat cu Salmonella
» Putin, la ieşirea de la urne: E un succes orice rezultat ce-mi va permite să îmi continui munca de preşedinte
» Alegeri Rusia 2018: Observatorii au raportat nereguli în secții de votare din întreagă țară
» Opt milioane de lei, sute de mii de țigări, tutun și alcool, confiscate de poliție într-o săptămână, la nivel național
» Poliția Română: Aproape 200 de persoane arestate la domiciliu sau puse sub control judiciar, în ultima săptămână
» China: Li Keqiang, reales premier
» Alegeri prezidențiale în Rusia. Sondajele îl arată câștigător pe Putin
» Vremea se răcește accentuat în toată țara. Cod galben de ploi și vânt în Oltenia

Dolj

» Dolj: 26 de scări de bloc din Filiași rămân fără apă din cauza restanțelor

Gorj

» Gorj: Patru utilaje de deszăpezire intervin la Rânca
» Gorj: Accident mortal la Cârbești

Vâlcea

» Vâlcea: Bărbat mort în incendiu, în localitatea Băbeni

Sport

» Fotbal / Răzvan Popa și Andrei Burlacu, convocați la naționala de tineret. Andrei Ivan „închide“ lista!
» Perechile Jack Sock/John Isner și Barbora Strycova/Su-Wei Hsieh, câștigătoare ale turneului de dublu la Indian Wells  
» Fotbal / Silviu Bogdan vine mâine la „Repriza de Sud“
» Tenis: Roger Federer și Juan Martin del Potro dispută finala de la Indian Wells

Magazin

» Viața lui Stephen Hawking, omul care a rivalizat cu Newton și Einstein
» Apariția florilor de cireș în Tokyo marchează sosirea oficială a primăverii

Top