Craiova: Razii ale Poliţiei Locale în rândul persoanelor care se adună noaptea în apropierea blocurilor şi perturbă liniştea publică

Autori


Poliţia Locală a Municipiului Craiova a efectuat acţiuni nopţile din perioada 19 iunie – 29 iunie şi a amendat sute de persoane care perturbau liniştea publică.

“Având în vedere sesizările cetățenilor efectuate la linia specială ”Telefonul Cetățeanului ” (0251/984) conectată la dispeceratul Poliției Locale a Municipiului Craiova, cu privire la faptul că, pe perioada nopții, grupuri de tineri se strâng în zona blocurilor de locuințe și a foișoarelor amenajate de Primăria Municipiului Craiova, și perturbă ordinea și liniștea publică prin producerea de zgomote, larmă, folosirea aparatelor muzicale la intensitate mare, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, consum de alcool pe domeniul public, etc, în perioada 19 iunie – 29 iunie 2017, în fiecare noapte, echipe mixte formate din polițiști locali cu atribuții de ordine publică și atribuiții de circulație din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au efectuat mai multe acțiuni în cartierele craiovene, cu scopul depistării, identificării și sancționării persoanelor care nu respectă prevederile legale privind conviețuirea socială”, anunţă Poliţia Locală într-un comunicat.


Astfel, în urma acestor acțiuni, au fost verificate zonele cunoscute cu astfel de probleme, au fost legitimate un număr de 415 persoane, fiind aplicate 358 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 66.950 lei, sancțiuni aplicate pentru abateri constatate cu privire la încălcarea prevederilor Legii nr. 61 / 1991 (*republicata*) pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice (123 sancțiuni în valoare de 44.850 lei), precum și pentru încălcarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 modificată, pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții (235 sancțiuni în valoare de 22.100 lei).

“Sancțiunile contravenționale ce au avut ca temei Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 modificată, au fost aplicate pentru aruncarea pe domeniul public a ambalajelor, peturilor, resturilor de țigări și cojilor de semințe. De asemenea, cu această ocazie, polițiștii locali ce au atribuții în domeniul circulației, au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 4350 lei, precum și 30 puncte penalizare, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002 actualizată, privind circulația pe drumurile publice. Precizăm că astfel de acțiuni se vor derula și în perioada următoare”, se mai arată în comunicat.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 12 decembrie 2017

Actualitate

» Petarde şi artificii, ridicate de poliţişti
» Fenomene meteorologice intense în Italia
» 300 locuri de muncă la recoltat de zmeură în Portugalia
» Cod Galben de ninsoare pe 12 decembrie în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
» Miting BNS în Piaţa Victoriei

Publireportaj

» ALDE Dolj: PNL ȘI USR – Renunțați la manipulare!
» Videoconferința „Opportunity Funds“, la Biblioteca Județeană
» Lansări de carte, la Aman
» „Cerul în mâinile tale“, la Muzeul Olteniei Craiova

Local

» Suspiciune de malpraxis la Spitalul Județean de Urgență Slatina
» Bărbatul care a salvat o tânără de la înec a fost premiat

Dolj

» Se opreşte gazul pe mai multe străzi din Craiova
» Separatoare de sens în „curbele morţii“ de pe DN 65
» Ai venituri în afară de salarii? Se schimbă calculul CASS
» Școli gimnaziale din Dolj au ajuns la coada clasamentului național
» Primăria a anulat sondajul privind nemulțumirile craiovenilor
» Face zece ani de pușcărie după ce a înjunghiat un craiovean
» O mamă ne cere ajutorul pentru a putea să-şi strângă micuţul în braţe
» Dosarul care poate dinamita Oficiul de Cadastru Dolj
» A făcut infarct în târgul de la Făcăi de frică să nu ia amendă
» S-a răsturnat cu mașina pe strada Henry Ford
» Întreruperi energie electrică de mâine

Gorj

» Bugetul pentru deszăpezirea municipiului Târgu Jiu este de 1,7 milioane de lei
» Drumarii din Oltenia au primit avertisment de la DRDP Craiova – pentru că se mişcă prea încet la deszăpezire

Sport

» Aur pe linie pentru luptătorii craioveni, la Putna
» „GP“ și Pro Junior s-au întrecut în victorii

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top