Craiova: Razii ale Poliţiei Locale în rândul persoanelor care se adună noaptea în apropierea blocurilor şi perturbă liniştea publicăPoliţia Locală a Municipiului Craiova a efectuat acţiuni nopţile din perioada 19 iunie – 29 iunie şi a amendat sute de persoane care perturbau liniştea publică.

“Având în vedere sesizările cetățenilor efectuate la linia specială ”Telefonul Cetățeanului ” (0251/984) conectată la dispeceratul Poliției Locale a Municipiului Craiova, cu privire la faptul că, pe perioada nopții, grupuri de tineri se strâng în zona blocurilor de locuințe și a foișoarelor amenajate de Primăria Municipiului Craiova, și perturbă ordinea și liniștea publică prin producerea de zgomote, larmă, folosirea aparatelor muzicale la intensitate mare, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, consum de alcool pe domeniul public, etc, în perioada 19 iunie – 29 iunie 2017, în fiecare noapte, echipe mixte formate din polițiști locali cu atribuții de ordine publică și atribuiții de circulație din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova, au efectuat mai multe acțiuni în cartierele craiovene, cu scopul depistării, identificării și sancționării persoanelor care nu respectă prevederile legale privind conviețuirea socială”, anunţă Poliţia Locală într-un comunicat.


Astfel, în urma acestor acțiuni, au fost verificate zonele cunoscute cu astfel de probleme, au fost legitimate un număr de 415 persoane, fiind aplicate 358 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 66.950 lei, sancțiuni aplicate pentru abateri constatate cu privire la încălcarea prevederilor Legii nr. 61 / 1991 (*republicata*) pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice (123 sancțiuni în valoare de 44.850 lei), precum și pentru încălcarea prevederilor Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 modificată, pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Craiova precum și stabilirea, constatarea și sancționarea faptelor ce constituie contravenții (235 sancțiuni în valoare de 22.100 lei).

“Sancțiunile contravenționale ce au avut ca temei Hotărârea Consiliului Local al Municipiului Craiova nr. 319/2009 modificată, au fost aplicate pentru aruncarea pe domeniul public a ambalajelor, peturilor, resturilor de țigări și cojilor de semințe. De asemenea, cu această ocazie, polițiștii locali ce au atribuții în domeniul circulației, au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 4350 lei, precum și 30 puncte penalizare, pentru încălcarea prevederilor OUG nr. 195/2002 actualizată, privind circulația pe drumurile publice. Precizăm că astfel de acțiuni se vor derula și în perioada următoare”, se mai arată în comunicat.


Galerie foto


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 23 septembrie 2017

Actualitate

» Dolj: Accident cu patru victime în zona combinatului de la Işalniţa
» Un copil de doi ani, mort după ce a căzut dintr-o căruţă
» Opt cetăţeni din Irak, Iran şi Siria au încercat să treacă ilegal din România în Ungaria, mergând cu taxiul
» Arestați preventiv după ce și-au bătut fetița de un an și nouă luni
» Sibiu: Un copil de 13 ani a furat o mașină și a produs un accident de circulație
» Urmărit internaţional, predat de poliţiştii români autorităţilor italiene
» ANM: Ploi şi vânt, sâmbătă, în cea mai mare pare a ţării. La munte va ninge
» Renovarea apartamentelor vechi din România ar costa 15 miliarde de euro
» SUA: Trump intenționează să extindă lista țărilor vizate de decretul anti-imigrație
» Iranul a testat cu succes o rachetă balistică (presă)
» „Ziua fără autoturisme“ restricţionează traficul în Capitală
» 166 de persoane date în urmărire, depistate de polițiști în ultima săptămână
» Primele patru persoane „Most Wanted” pe site-ul Europol sunt români. Bivolaru, în fruntea listei
» Cel mai bătrân stejar din România, de peste 900 de ani, celebrat și în acest an
» Vremea răcoroasă se menţine şi în weekend
» Se dau subvenţiile pentru registrele genealogice și determinarea calităţii genetice a raselor de animale
» Trafic oprit pe DN1 Azuga – Predeal
» Accident rutier pe Autostrada Soarelui
» Ziua Internaţională Împotriva Exploatării Sexuale şi Traficului Femeilor şi Copiilor

Sport

» Volei (m): SCM-U Craiova, pe locul doi la Cupa “Radu Zamfirescu”
» Fotbal / Victoria nu vine doar cu Băluță
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (22-25 septembrie)

Top