6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccident de muncă pe șantierul Stadionului „Ion Oblemenco“

Accident de muncă pe șantierul Stadionului „Ion Oblemenco“

Un muncitor care lucrează pe șantierul Stadionului „Ion Oblemenco“ și-a pierdut trei degete  în urma unui accident de muncă
Un muncitor care lucrează pe șantierul Stadionului „Ion Oblemenco“ și-a pierdut trei degete
în urma unui accident de muncă

Un bărbat de 44 de ani, cetățean ungur, angajatul unei firme germane care lucrează la anveloparea acoperișului Stadionului „Ion Oblemenco“, a fost rănit luni, în urma unui accident de muncă.
Cazul a fost preluat de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, care încearcă să stabilească în ce condiții s-a produs acest accident de muncă.
Potrivit unor surse din cadrul anchetei, un muncitor de 44 de ani, cetățean ungur, angajat al SC Zambelli – firma care execută lucrări de anvelopare la acoperișul Stadionului „Ion Oblemenco“, a fost rănit în timp ce lucra la o mașină de cutat tablă. Mai exact, în timp ce efectua lucrări de cutare, muncitorul și-a prins degetele de la mâna stângă în rolele mașinii de cutat tablă. Bărbatul a fost transportat la Spitalul de Urgență Craiova, unde medicii au stabilit că avea degetele zdrobite. Pacientul a rămas internat la Clinica de Chirurgie Plastică a unității medicale.
Acesta este al doilea accident de muncă produs pe șantierul Stadionului „Ion Oblemenco“. Pe 12 iulie, anul trecut, un bărbat de 41 de ani a decedat după ce a căzut de la înălțime. Inspectorii ITM Dolj au stabilit atunci că bărbatul, care era angajat din 2014 ca fierar betonist la SC CON-A SRL Sibiu (firma care a câștigat licitația de construire a stadionului, ca lider de asociere) ar fi căzut de la o înălţime de 13 metri, decedând pe loc.
Tot atunci s-a mai stabilit că muncitorul a căzut dintr-o nacelă, deși trebuia să fie legat cu un ham de structura metalică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS