Craiova: În spatele gratiilor pentru furturi din autoturism

Oamenii legii l-au reținut joi pe Mădălin, care a fost cercetat în peste 100 de dosare penale pentru furturi din autoturisme (FOTO: arhiva GdS)
Oamenii legii i-au reținut pe cei doi craioveni(FOTO: arhiva GdS)


Polițiști din cadrul Secției 4 i-au identificat, ieri, pe D. Marin, de 58 de ani, în prezent arestat în altă cauză și C. Marin, de 66 de ani, ambii din municipiul Craiova, suspectaţi că au comis mai multe furturi din autoturimse.

Din investigațiile polițiștilor a rezultat faptul că, aceștia, la data 20.05.2017, prin spargerea geamului portierei stânga spate, au sustras din autoturismul unei tinere de 34 de ani acte de identitate, carduri  bancare, suma de 5000 de lei și 350 de  euro, cauzând un prejudiciu de 8000 de lei.

De asemenea, prin acelaşi mod de operarare, cei doi  în sarcina celor doi au sustras, la data de 03.06.2017,  din autoturismul unui bărbat din Băilești, documente și bani, cauzând un prejudiciu de 1000 de lei.

Față de Marin C. s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea a două infracțiuni de complicitate la furt calificat, fiind reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Dolj. Polițiștii urmează să-l prezinte pe craiovean în fața magistraților cu propunere de  arest preventiv.

Recomandări pentru prevenirea furturilor din autoturisme:

– Parcaţi autoturismul în locuri special amenajate, iluminate pe timpul nopţii şi eventual supravegheate.


– Nu lăsaţi la vedere, în interiorul autoturismului, bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatură electronică, etc.)

– Când părăsiţi autoturismul, indiferent pentru cât timp, nu lăsaţi geamurile deschise/întredeschise şi acţionaţi sistemul de închidere a uşilor. Procedaţi astfel şi în staţiile de alimentare pe timpul efectuării plăţii combustibilului.

– Montaţi un sistem de alarmă eficient, precum şi un dispozitiv de blocare a axului volanului, pedalelor şi a schimbătorului de viteze.

– Apelaţi la noile modalităţi tehnice de marcare a autoturismului, inclusiv a anumitor componente exterioare.


Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 18 octombrie 2017

Top