8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: S-a dat startul campaniei de recoltat la orz

Dolj: S-a dat startul campaniei de recoltat la orz

Doljul este unul dintre judeţele în care s-a dat startul campaniei de recoltat la orz, iar specialiştii de la Direcţia Agricolă susţin că lucrările sunt în grafic. Până în prezent, au fost recoltate aproape 900 de hectare, dintr-o suprafaţă de peste 20.000. „Localităţile în care s-a început recoltatul sunt Băileşti, Întorsura, Sălcuţa, Galicea Mare, Goicea, Giurgiţa, iar producţia medie este de peste 7.000 kg la hectar. Acestea sunt, de altfel, localităţile în care se obţin cele mai mari producţii, aşa încât, la sfârşitul campaniei, producţia medie pe judeţul Dolj va fi mai mică. Lucrările sunt în grafic şi sperăm să nu plouă şi totul să decurgă normal. Întreaga campanie depinde de condiţiile meteorologice“, a spus Ovidiu Obleagă, consilier la Direcţia Agricolă Dolj.
Campania de recoltat la orz a demarat şi în alte judeţe din partea de sud a ţării. Este vorba de Teleorman şi Olt. Potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, suprafaţa înfiinţată cu orz în judeţul Teleorman este de 23.390 de hectare, iar cea cultivată cu orzoaică este de 2.607 ha. În judeţul Olt au fost cultivate cu orz 16.000 ha, iar în judeţul Dolj 20.104 ha.
După campania recoltat la orz va urma recoltatul la orzoaică, secară şi grâu. Potrivit specialiştilor de la Direcţia Agricolă Dolj, în judeţ, majoritatea culturilor se prezintă bine, singurele probleme înregistrându-se în zona nisipurilor, la porumb şi floarea-soarelui. „Din cauza repartiţiei neuniforme a precipitaţiilor, în zona nisipurilor este posibil să avem probleme cu seceta la culturile de porumb şi floarea-soarelui şi să se înregistreze calamităţi“, a mai spus Ovidiu Obleagă, consilier la Direcţia Agricolă Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS