Activități culturale, pentru copiii Centrului social „Best Life”

Centrul social pentru copii „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei a oferit în această perioadă beneficiarilor programe speciale, care să contribuie la dezvoltarea orizontului cultural și abilităților practice. O contribuție importantă au adus-o parteneriatele de tradiţie cu două unități de învățământ din municipiul Băilești, respectiv Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” şi Şcoala Gimnazială nr. 3.

Atelier de creație cu voluntari din Macedonia, Spania, Turcia şi Grecia

În cadrul acestora, un grup de 22 de elevi din clasa pregătitoare a Liceului Teoretic „Mihai Viteazul”, înscriși la Centrul social „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei, au participat săptămâna aceasta la activități educative specifice vârstei și preocupărilor acestora. Activitățile au beneficiat de aportul adus de patru voluntari din Macedonia, Spania, Turcia și Grecia, în cadrul proiectului Erasmus+ numit „In Road 2 Diversity”, organizat de Asociația Dominou din Craiova.

Pentru început, micuții au fost invitați să confecționeze la sediul Centrului „Best Life” păpuși din materiale tradiționale: linguri de lemn, hârtie și materiale textile. În continuare, cei 22 de micuți au vizitat Secția de Etnografie a Muzeului Olteniei, unde au fost invitați să vizioneze expozițiile și colecțiile de artă populară ale acestei instituții care sprijină în mod constant acțiunile Centrului „Best Life” pe baza convențiilor de parteneriat. Gazdele micilor elevi, în mod special domnul prof. dr. Irinel Cănureci, au reușit să trezească și să mențină constant atenția celor mici, Aceștia au fost în mod deosebit atrași de expoziția sugestiv intitulată „Drumul Pâinii”, care prezintă instrumente şi modalităţi de facere a pâinii în Oltenia. Seria de activități din cadrul parteneriatului dintre Centrul social „Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei și Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” din Băilești, cu sprijinul voluntarilor europeni ai Asociației „Dominou”, se dovedește un bun exemplu de integrare a eforturilor în scopul implicării celor mai mici dintre elevii din Băilești în activități educative, care să le lărgească încă de la această vârstă orizontul cultural. „Suntem de fiecare dată impresionaţi de implicarea deosebită a cadrelor didactice din Băileşti, iar pentru ca această acţiune să aibă loc îi mulţumim în mod special domnului învăţător Paul Vădeanu, pentru dăruirea de care dă dovadă în relaţia cu elevii şi în colaborarea cu aşezământul social patronat de Arhiepiscopia Craiovei”, a subliniat educator Loredana Nisipaşu, din cadrul Centrului social „Best Life”.

Tot cu elevi din Băilești s-a desfășurat în această perioadă un program de activități recreativ – educaționale, pentru pentru 15 elevi din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 3. Cu acest prilej, copiii, însoţiţi de înv. Mitrică Vasilica şi înv. Firan Liliana, au participat la un atelier de creaţie la Centrul “Best Life”, care a constat în confecţionarea de păpuşi din linguri de lemn. În continuare, copiii au vizitat expoziţiile de fosile, de minerale, de plante şi animale găzduite de Muzeul Olteniei, Secţia de Ştiinţele Naturii, au intrat în peşteră şi au vizionat un film la Planetariu. La final, grupul de elevi a vizitat Grădina Botanică. Transportul elevilor la Craiova a fost asigurat de Societatea Agricolă Agrozind Băileşti.


Centrul social pentru copii Best Life a încheiat parteneriate educaţionale cu Şcoala nr. 3 și cu Liceul Teoretic “Mihai Viteazul” din municipiul Băilești, pe baza cărora elevi care provin din familii aflate în dificultate sunt selectaţi pentru a le fi oferite servicii sociale şi educaţionale.

În același timp, Centrul social pentru copii Best Life al Arhiepiscopiei Craiovei a fost reprezentat în această perioadă la Simpozionul Județean “Şcoala altfel pentru toţi şi pentru fiecare”, organizat de Scoala nr. 3 Băilești. Cu acest prilej,  asist.social Livia Bădele a prezentat serviciile sociale si educaționale oferite de Centrul Best Life copiilor care provin din familiile aflate în dificultate, in cadrul unei lucrari intitulate “Parteneriate în sprijinul copiilor”. A fost subliniat rolul parteneriatelor și al colaborarilor dintre instituții: de învățământ, cultură, asistență sociala, Biserica etc, pentru oferirea unui suport social, cultural si educațional de nădejde copiilor.

Centrul social pentru copii Best Life al Arhiepiscopiei Craiovei funcționeaza din anul 2012. În tot acest timp, Centrul a dezvoltat colaborari cu instituții de învățământ din județul Dolj și în special cu instituțiile de cultură din Craiova (Muzeul Olteniei, Teatrul pentru Copii si Tineret “Colibri”, Biblioteca Județeană “Alexandru si Aristia Aman”, Filarmonica Oltenia, Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Dolj etc). S-a creat astfel o rețea de parteneriate care să propună programe specifice, de mare folos, copiilor din cadrul Centrului “Best Life”.
Comenteaza acum

Alte stiri

22 iunie 2017

Dolj: Prinşi conducând fără permis

Aseară, în jurul orei 23:15, în comuna Piscu Vechi, polițiști din cadrul Posturilor de Poliție Ghidici și Piscu Vechi aflați în serviciul de patrulare împreună cu lucrători ai Serviciului Poliţiei de Frontieră Piscu Vechi, în vederea prevenirii ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 24 iunie 2017

Actualitate

» Şeful de cabinet al IPJ Arad, reţinut după ce în locuinţa sa au fost găsite ţigări de contrabandă
» CCR: Preşedintele poate cenzura publicarea opiniilor separate ale judecătorilor
» Un cioban din Harghita a ajuns la spital după ce a fost muşcat de un urs
» ANAF: 652 de contribuabili, verificaţi joi şi vineri, au plătit la buget 15,8 milioane lei
» Câţi bani a încasat anul trecut preşedintele Klaus Iohannis
» Cel mai bine cotat actor român la Hollywood, Marcel Iureş, a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor
» Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, cauza accidentului dintre Râşnov şi Pârâul Rece
» Aglomeraţie pe A1, la ieşirea din Bucureşti
» O cisternă cu combustibil s-a răsturnat pe A3. Circulația, oprită pe un sens din cauza scurgerilor
» Mii de persoane din Londra, evacuate din cauza temerilor privind securitatea la incendiu
» Vreme călduroasă în majoritatea regiunilor, în week-end. Temperaturi caniculare duminică
» Acţiune pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor: Poliţiştii au aplicat peste 6.500 de sancţiuni
» IGPR: 243 de persoane date în urmărire, depistate de poliţişti
» INFP: Cutremur cu magnitudinea de 4,2 în județul Buzău
» Atentat dejucat la Mecca. Un bărbat s-a aruncat în aer în apropiere de cea mai mare moschee din lume
» Sărbători şi tradiţii populare de 24 iunie: Sânzienele sau Drăgaica
» Astăzi este Ziua Universală a Iei

Local

» Olt: O fată de 13 ani din Vulpeni și-a pus capăt zilelor
» DISPOZIŢIA NR.3951 – PRIMARUL MUNICIPIULUI CRAIOVA

Dolj

» Craiovenii s-au răcorit în Piaţa “Mihai Viteazul” şi s-au fotografiat cu Balint şi Stelea
» Craiova: Tractor cuprins de flăcări, stins de pompieri
» Dolj: Flagrant organizat unui bărbat care dorea să ofere mită unor poliţişti

Gorj

» Gorj: Sute de persoane s-au prins în hora iei la Coloana fără Sfârșit

Sport

» Fotbal / Tractorul Cetate – Internațional Băleşti, scor 1-3. Gorjenii vor evolua în Liga a III-a

Sanatate

» MS: Stocurile de vaccin cuprinse în Programul Național de Vaccinare sunt disponibile în toată țara

Top