14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljA.B.A Jiu a deschis seria acţiunilor dedicate Zilei Internaţionale a Dunării

A.B.A Jiu a deschis seria acţiunilor dedicate Zilei Internaţionale a Dunării


Administraţia Bazinală de Apă Jiu a demarat, astăzi, seria activităţilor dedicate sărbătoririi Zilei Internaţionale a Dunării. Tema propusă de ICPDR pentru acest an este “Fii activ pentru o Dunare mai curată!”, având în vedere că implicarea activă şi contribuţia fiecăruia dintre noi la protejarea resurselor de apă conduc la dezvoltarea economică şi socială a regiunii dunărene.
Prima acţiune de conştientizare şi educare în şcoli, susţinută de către specialiştii A.B.A Jiu, s-a desfăşurat la Grădiniţa “Nicolae Romaescu” Craiova.
În cadrul unei lecții deschise preşcolarii coordonaţi de către educatorul Viorica Barbu au putut afla de la specialiștii Administrației Bazinale de Apă Jiu amănunte despre bătrânul fluviu și cât de important este acesta pentru statele riverane. Prichindeii au dat dovadă de pricepere și maturitate în momentul în care li s-a explicat despre lucrurile bune și cele mai puțin neplăcute aduse de acest mare fluviu. Astfel, au fost informați cu privire la datele principale ale Dunării, de unde izvorăște, prin câte țări trece și câte capitale traversează. Totodată, micuții au reţinut că fluviul Dunărea este singurul din Europa care curge de la vest la est, că are un debit mediu de 7.130 metri cubi pe secundă, lucru ce-l face să fie al 28-lea fluviu din lume din punct de vedere al debitului.
La sfârşitul prezentării preşcolarii au fost răsplătiţi cu plăsuţe, diplome,stikere şi răcoritoare din partea sponsorului oficial Coca Cola.
Pe  29 Iunie 2016, ţările din bazinul fluviului Dunărea, sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Fluviul Dunărea (ICPDR), vor sărbători  Ziua Dunării.
Cu această ocazie, Administraţia Bazinală de Apă Jiu desfăşoara o serie de acţiuni printre care se regăsesc: vizita elevilor de la Şcoala Gimnazială Şimian la Laboratorul de Calitate a Apei din incinta Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi, concurs de pescuit la Cujmir, concurs interactiv “Dunarea curată” la Şcoala Gimnazială “Marin Sorescu”  Bulzeşti,  expoziţie de desene Grădiniţa “Nicolae Romanescu” Craiova, prezentare Şcoala Gimnazială Sălcuţa, Şcoala Primara şi Grădiniţa Plopşor, şedinţa Comitetului de Bazin Jiu-Dunare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS