16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE Percheziţii în Olt şi Dolj într-un dosar cu un prejudiciu de 500.000 de lei

UPDATE Percheziţii în Olt şi Dolj într-un dosar cu un prejudiciu de 500.000 de lei

Poliţiştii din judeţul Olt efectuează, în această dimineaţă, 13 percheziţii pentru documentarea activității unei femei, administrator de societate comercială, care ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 500.000 de lei prin evaziune fiscală, în domeniul comerțului cu materiale de construcții.

La data de 13 iunie, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt efectuează 13 percheziții, la locuințele unor persoane fizice și sediile sociale ale unor persoane juridice, pe raza județelor Olt și Dolj. Perchezițiile se desfășoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală. Activităţile vizează probarea activităţii infracţionale a unei femei, de 32 de ani, bănuite că, în perioada 2012-2014, în calitate de administrator al unei firme din domeniul comerțului cu materiale de construcții, din orașul Drăgănești Olt, ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale de achiziție mărfuri, eliberate de societăți comerciale tip fantomă, din municipiul București și județele Olt și Dolj.
Plățile între firme ar fi fost făcute prin viramente bancare, dar sumele de bani ar fi fost retrase de administratorii firmelor fantomă, cunoscând că provin din infracțiuni și restituite celui vizat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 500.000 de lei. La sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, vor fi conduse la audieri 10 persoane.

UPDATE 09:49 În urma pechezițiilor din această dimineață, desfășurate în Drăgănești-Olt, Potcoava, Slatina și Craiova, la domiciliul mai multor persoane și la sediul social al unor firme, polițiștii au ridicat mai multe documente contabile și au adus la audieri 10 persoane. Printre acestea se află și Tincuța Căldăraru, din Drăgănești-Olt, învinuită că ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 500.000 lei,  prin înregistrarea unor facturi care atestau achiziția de mărfuri, însă achizițiile se făceau de la societăți de tip fantomă, banii virați fiind ulterior scoși din conturi și întorcându-se la „creierul“ afacerii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS