16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPeste 20 de studenţi străini vor interacţiona cu craiovenii, în cadrul unui eveniment care sărbătoreşte multiculturalitatea

Peste 20 de studenţi străini vor interacţiona cu craiovenii, în cadrul unui eveniment care sărbătoreşte multiculturalitatea

AIESEC Craiova organizează duminică, 11 iunie, evenimentul Global Village, care va avea loc în incinta Centrului Comercial Mercur, în intervalul orar 17:00-19:00.
Scopul evenimentului este de a aduce împreună oameni din diferite ţări şi culturi pentru a sărbători multiculturalitatea și diversitatea noastră ca cetăţeni ai lumii. La eveniment vor fi prezenți peste 20 de studenți străini, din țări precum: India, Portugalia, Turcia, Rusia, Ucraina, Georgia, Italia, Spania Iordania, Polonia.
Tinerii internaționali prezenți la eveniment sunt veniți în Craiova, prin intermediul proiectelor AIESEC, Vocational Education and Training (VET) dar și prin cadrul proiectelor Erasmus Student Network Craiova. Pe durata evenimentului voluntarii internaționali iși vor prezenta țara, tradițiile și unele dintre preparatele culinare sprecifice zonei din care vin. Membri AIESEC vor fi prezenți tot timpul la eveniment pentru a ușura comunicarea, însă cei pasionaţi de limbi străine pot conversa cu tinerii nativi. Global Village este locul ideal unde orice curios poate să afle numeroase informații despre alte țări sau continente, voluntarii internaționali fiind persoane prietenoase, amuzante, deschise și energice. ”Organizăm Global Village pentru că vrem să aducem mai aproape de craioveni ideea de multiculturalitate, oferindu-le astfel un mediu în care pot cunoaște tineri din diferite colțuri ale lumii, pot afla obiceiuri și tradiții direct de la voluntarii internaționali”, a declarat Cristina Gutue, vicepeședinte proiecte sociale locale.
Accesul la eveniment este liber, oricine poate participa şi poate a afla mai multe informații despre proiectele AIESEC cât și despre oportunitățile pe care organizația internațională de studenți le oferă tinerilor.
Global Village este un eveniment organizat de AIESEC Craiova în parteneriat cu Erasmus Student Network Craiova (ESN Craiova).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS